Highside Telecom B.V. gaat partnership aan met Microsoft

29.05.2007 / 11:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Highside telecom b.v.

Highside telecom b.v.

Highside Telecom B.V. gaat partnership aan met Microsoft op het gebied van Unified Communications

Oosterhout Nederland, 29 mei 2007. Highside Telecom B.V., een Nederlandse telecom-operator en leverancier van Telefonie- en VOIP-oplossingen voor de zakelijke markt, zal ondersteuning bieden aan klanten van Microsoft Office Communications Server 2007. Hierover zijn vorige week afspraken gemaakt tussen Highside Telecom en Microsoft.

Microsoft Office Communications Server 2007 is een Unified Communications-concept dat bedrijven de mogelijkheid biedt om verschillende vormen van communicatie zoals e-mail, instant messaging, mobiele en VOIP-telefonie, en audio-, video- en webconferenties met elkaar te verbinden. Als cliëntapplicatie wordt hiervoor de Microsoft Office Communicator 2007 gebruikt. Highside Telecom zal voorzien in de koppeling tussen Microsoft Office Communications Server 2007 en het publieke telefonienetwerk. Tevens kunnen bedrijven gebruik maken van Highside Telecom's VOIP-netwerk. Hiermee biedt Highside Telecom bedrijven de technische ondersteuning om vanuit de verschillende Microsoft Office-applicaties eenvoudiger klanten, partners en collega's te benaderen en met ze te communiceren.

Voor Unified Communications biedt Highside Telecom ondersteuning aan de volgende producten:

- Microsoft Office Communications Server 2007, een real-time Unified Communications platform dat de mogelijkheid biedt tot aanwezigheidgebaseerde VOIP-diensten en koppelingen met externe partners op basis van Session Initiation Protocol (SIP).
- Microsoft Office Communicator 2007, cliëntapplicatie die met de Microsoft Office Communications Server 2007 samenwerkt en bestaat uit een gecombineerde bedrijfsmessaging-applicatie en softphone voor netwerk en telefonie. Microsoft Office Communicator 2007 zal beschikbaar zijn als desktop-, browser-, en Windows Mobile(r)-gebaseerde versies.

- Quintum VOIP-gateways, VOIP-gateways van Quintum Technologies, waarvan Highside Telecom distributeur is in de BeNeLux, worden gebruikt voor de koppeling met het publieke telefonienetwerk.

'Het Unified Communications-concept van Microsoft sluit goed aan bij de visie van Highside Telecom voor VOIP-diensten aan het bedrijfsleven. Highside Telecom zal samen met zijn partners in Nederland en België ondersteuning bieden. Met onze ervaring op het gebied van telefonie en VOIP zijn we in staat om bedrijven een stabiele aansluiting te bieden vanuit Microsofts Office Communications Server 2007', aldus Francois Schenkels, directeur van Highside Telecom.