Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 29-05-2007

Jongens aangehouden

NIEUWEGEIN Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Houten zijn maandag 28 mei omstreeks 14.50 uur aangehouden. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij brandstichting.

Bij de politie was op maandag 28 mei omstreeks 00.40 uur een melding binnengekomen dat er brand was uitgebroken op een terrein aan Veldwade. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand die was ontstaan in een tuinhuis en vrijwel geheel uitbrandde. Uit ingesteld onderzoek kwam de politie de twee op het spoor. De twee jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en inmiddels in verzekering gesteld.

Ingebroken en brand gesticht

NIEUWEGEIN Door brandstichting in afvalcontainers op een sportcomplex aan het Helmkruid ontstond rook- en roetschade aan diverse gebouwen. Een vrijwilliger van een voetbalvereniging ontdekte de brandstichting op maandag 28 mei omstreeks 10.00 uur en deed vervolgens aangifte. Daaruit bleek dat op zondag 27 mei omstreeks 21.00 uur alles nog in orde was op het sportcomplex. Uit onderzoek bleek dat er mogelijk ook was ingebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewonden bij verkeersongeval

HOUTEN Bij een ongeval op maandag 28 mei omstreeks 12.50 uur raakte een 39-jarige automobiliste uit Houten en drie inzittenden van 3, 6 en 12 jaar (licht)gewond. De Houtense reed in haar auto over de Rondweg en verklaarde dat zij moest uitwijken voor iets dat op de weg liep. Bij het terugsturen raakte de auto in de slip, reed het talud af en kwam tegen een boom tot stilstand. De vier werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De auto moest worden weggetakeld. De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.

Bedreigd door automobilist

NIEUWEGEIN Twee 13-jarige jongens uit Nieuwegein zijn maandag 28 mei omstreeks 12.20 uur bedreigd door een onbekend gebleven automobilist. De twee fietsten over de Werkmanlaan toen plotseling uit de Limpeslaan een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. Daar schrokken de twee van en een van de knapen stak een middelvinger op tegen de automobilist. Die kwam daarop in zijn achteruit terugrijden, waarbij hij bijna de fietsers raakte.

De bestuurder stapte uit en zou de twee mogelijk hebben bedreigd met een knuppel. De bestuurder betrof een blanke man tussen de 50 en 65 jaar, ongeveer 1.80 m., kalend grijs haar, gekleed in een gele polo en bruine broek. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuige(n) kontakt op te nemen via telefoon 0900-8844.

Vuurwapens gestolen

NIEUWEGEIN Bij een inbraak in een bedrijf op het bedrijventerrein Laagraven zijn tientallen vuurwapens buitgemaakt. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 27 op maandag 28 mei 2007. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept personen die mogelijk informatie hebben over deze inbraak kontakt op te nemen met de recherche van het district Lekstroom telefoon 0900-8844. Wilt u anoniem uw informatie doorgeven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000.

Diefstal schapen en lammetjes

LOPIKERKAPEL Tussen zaterdagavond 26 mei 18.00 uur en maandagochtend 28 mei 09.30 uur werden uit een weiland aan de Lekdijk Oost in Lopikerkapel tientallen schapen c.q. lammetjes gestolen.

Op maandagochtend 28 mei ontdekte een 50-jarige boer uit Lopik dat het voorgaande weekend uit zijn weiland aan de Lekdijk Oost negenentwintig schapen c.q. lammetjes waren gestolen. Het toegangshek tot het weiland bleek te zijn geforceerd. De boer deed aangifte van de diefstal.

Aan getuigen die tussen zaterdagavond en maandagochtend iets verdachts op of in de omgeving van de Lekdijk Oost hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Ook diefstal in Harmelen

In hetzelfde weekend, tussen zondagmiddag 15.00 uur en maandagochtend 28 mei 09.30 uur, werden uit een weiland aan de Parallelweg-noord in Harmelen in totaal tien lammetjes gestolen. De politie sluit niet uit dat beide zaken met elkaar verband houden.