Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen, 29-05-2007

Bromfietster botst tegen auto en gaat er vandoorHOOGEVEEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 16 jr. inwoonster van Hoogeveen voor het aanrijden van een geparkeerde auto en het daarna verlaten van de plaats van het ongeval. Bovendien reed ze op een bromfiets zonder vereist certificaat. Het meisje kwam maandagmiddag op de Tamboerlaan met een bromfiets ten val en raakte daarbij een geparkeerde auto. Ze krabbelde overeind en ging er vandoor. Door de verklaring van een getuige kwam de politie het meisje op het spoor. Ze bekende de aanrijding en het wegrijden. (07-144360)

Teveel gedronken
ANNEN In de Wenakkers in Annen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 53 jr. vrouw ut die plaats aan. De vrouw reed in een auto en had gedronken (1 promille). Haar rijstijl viel op doordat ze een stuk over het gazon reed. Na verhoord te zijn is de vrouw in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het niet volgen van de rijbaan en het rijden onder invloed.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
HOLSLOOT - Maandagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 38 jr. inwoner van Beilen. De man reed in zijn auto met een snelheid van 163 km/uur over de N34 bij Holsloot.

Inbreekster overlopen en aangehouden
DE PUNT Bewoners van een woning aan de Groningerstraat in De Punt betrapten maandagmiddag bij thuiskomst een vrouw die in hun woning had ingebroken. De vrouw ging er vandoor maar kon toch door de bewoner worden opgespoord en aangehouden. Het bleek te gaan om een 39 jr. vrouw uit Amsterdam. Ze was de woning binnengedrongen en had al veel spullen bij elkaar gezocht en klaar gezet om mee te nemen. De politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek is ingesloten. In de omgeving van de woning werd de auto van de vrouw aangetroffen. Deze is in beslag genomen. (07-144329)

Inbraken schoolgebouwen
HOOGEVEEN Maandagmiddag is in Hoogeveen ingebroken of geprobeerd in te breken in een schoolgebouw aan de Jacob Catsstraat, een school aan de Jonkheer de Jongestraat en het gebouw van de Wendakkers aan de Zuidwoldigerweg. Het is nog niet bekend of er iets weg is en zo ja wat.