Gemeente Stein


Extra tegemoetkoming voor burgers met een minimuminkomen 29-05-2007

Burgers met een minimuminkomen kunnen kosten voor deelname aan sociaal culturele activiteiten vergoed krijgen. Deze vergoeding heeft betrekking op bijvoorbeeld:
jaarcontributie sport-, jeugd- en jongerenvereniging kindervakantiewerk, scouting
seizoensabonnement, meer-badenkaart, leskaart zwembad/Steinerbos eigen bijdrage muziekschool
cursusgeld educatieve instelling (volksuniversiteit, creatief centrum, geen scholen en schriftelijke cursussen, ook geen basiseducatie) abonnement openbare bibliotheek
abonnement dagblad
schouwburgbezoek
museumkaart, cultureel jongerenpaspoort
jaarcontributie voor verenigingen van amateuristische kunstbeoefening zoals zangkoor, fanfare harmonie e.d.
jaarkaart Limburgse clubs voor betaald voetbal
Voor schoolgaande kinderen tot 18 jaar ook de kosten van ouderbijdrage, schoolreisje, excursies, bezoek attractiepark, schoolmaterialen en boeken.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding gelden onder andere de volgende voorwaarden:

- U bent tussen de 18 en 65 jaar.

- U maakt de kosten in het kalenderjaar 2007.
- Uw netto maandinkomen inclusief vakantietoeslag bedraagt niet meer dan 110% van de geldende bijstandsnorm. Dat is per 1 januari 2007 1360,55 voor een echtpaar,
1224,49 voor een alleenstaande ouder of 952,38 voor een alleenstaande. Let op: voor 18-21 jarigen gelden afwijkende normen. Informeer hiernaar bij de afdeling Werk en Inkomen.

- Uw vermogen bedraagt niet meer dan de vermogensgrenzen van de Wet werk en bijstand: per 1 januari 2007 10. 490,- voor een echtpaar en alleenstaande ouder en 5.245,- voor een alleenstaande (de zelf bewoonde eigen woning wordt niet meegerekend).

- Studenten en personen die woonachtig zijn in bejaarden-, verzorgings- en verpleegtehuizen kunnen niet in aanmerking komen voor een vergoeding van deze kosten.

Omdat een vergoeding gegeven wordt voor een bepaald doel, te weten regelmatige deelname aan activiteiten ter voorkoming van sociale uitsluiting, dienen de kosten te worden aangetoond. Hiervoor dient u de eerste keer een volledige aanvraag in maar kunt u de vervolgkeren via indiening van een declaratieformulier met betalingsbewijs de kosten vergoed krijgen.

Hoogte van de tegemoetkoming
De tegemoetkoming bedraagt maximaal 100,- per persoon per kalenderjaar. Voor een gezin van twee volwassenen en twee kinderen is dat dus maximaal 400,-. Het is niet verplicht om het bedrag per persoon ook inderdaad aan elk van de gezinsleden te besteden. Wanneer u besluit om het gehele toekomende gezinsbedrag alleen aan de kinderen te besteden, dan kan dat.

Hoe vraag ik deze tegemoetkoming aan?
Als u op dit moment een WWB-uitkering van de gemeente Stein ontvangt heeft u van ons al een brief ontvangen met daarbij een verkort aanvraagformulier. Als u dit jaar al kosten heeft gemaakt die declarabel zijn, kunt u de bewijsstukken hiervan meteen bijvoegen. U zult dan zo spoedig mogelijk uw bijdrage uitbetaald krijgen.

Als u een ander inkomen heeft dient u het volledige aanvraagformulier in te vullen. Hiervoor maakt u eerst een afspraak voor de intake bij de afdeling Werk en Inkomen. Deze afspraak maakt u via de afdeling Publiekszaken.

Twijfelt u of u ergens wel of geen recht op heeft , bel ons. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder!