KPN NV

Den Haag, 29-05-2007

BCC kiest voor SAP Hosting van KPN

BCC verzekerd van maximale veiligheid van zijn bedrijfsgegevens

BCC, een van de grootste elektro-retailers in Nederland, brengt zijn SAP-applicaties onder bij KPN. De keten van elektrospeciaalzaken gaat gebruikmaken van SAP Hosting van KPN. Met deze dienst is BCC ervan verzekerd dat zijn SAP-applicaties professioneel worden beheerd en op alle vestigingen toegankelijk en altijd beschikbaar zijn. BCC en KPN hebben een overeenkomst voor 5 jaar getekend.

KPN heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van SAP Hosting, waarbij KPN de applicatie inclusief alle beschikbare bedrijfsgegevens vanuit zijn zwaarbeveiligde CyberCenters (datacenters) beheert. Verlies van de bedrijfsgegevens van BCC is zeer onwaarschijnlijk doordat KPN de unieke en bewezen `stretched clustering' oplossing heeft ingezet met dubbele uitvoering van de SAP-systemen: in twee CyberCenters draaien identieke SAP-systemen, die beide aan het bestaande datanetwerk van BCC zijn gekoppeld en voor 100% van elkaar zijn gescheiden. Deze CyberCenters liggen meer dan 200 kilometer uit elkaar, bij Schiphol en bij Heerlen. Mocht het ooit voorkomen dat bij een ramp in één van deze CyberCenters iets gebeurt, dan zijn de bedrijfskritische gegevens van de klant direct beschikbaar via het andere CyberCenter. Hierdoor kan KPN maximale veiligheid en maximale beschikbaarheid van de bedrijfsgegevens garanderen.

Rust en zekerheid
`Wij hebben de serviceverlening aan onze klanten hoog in het vaandel staan' aldus Peter Brussel, algemeen directeur bij BCC. `Om de service aan de klant verder te verhogen, gaan we binnenkort werken met SAP CRM, waarmee we onze klantcontacten optimaal kunnen benutten. De beschikbaarheid van onze SAP-applicatie is daarbij van strategisch belang. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een betrouwbare SAP-dienstverlener die de voortgang van onze bedrijfsvoering en
-processen kan garanderen. We hadden al een goede relatie met KPN als leverancier van ons datanetwerk en telefonienetwerk. Dankzij de gegarandeerde kwaliteit hebben we nu ook onze SAP-applicatie bij hen ondergebracht en dat geeft rust en zekerheid.'

Maximale veiligheid
Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: `BCC is met SAP Hosting van KPN verzekerd van een betrouwbare en innovatieve oplossing. Als enige ICT-dienstverlener in Nederland is KPN in staat de SAP-systemen van zijn klanten te laten uitwijken naar een tweede systeem op 200 kilometer afstand. Hierdoor hoeft BCC zich nooit meer zorgen te maken over dataverlies en de hieraan gerelateerde mogelijke vermindering van hun service. Bovendien is de geboden oplossing volledig schaalbaar, zodat wij de toekomstige aanvullende eisen van BCC eenvoudig kunnen inpassen.'

Over BCC
BCC, Every Day Low Pricing & Every Day High Service! BCC is al 38 jaar dé specialist in de elektro-branche. In de 43 ruime, overzichtelijke en inspirerende winkels vindt u altijd een ruim assortiment van de mooiste elektronica en kunt u rekenen op professioneel advies van de BCC verkoopadviseurs.

KESA
BCC is onderdeel van KESA. Deze beursgenoteerde multinational behoort tot de top 3 van Europese elektro-retailers. KESA heeft ruim 800 winkels en meer dan 28.000 medewerkers. Door de samenwerking binnen KESA kan BCC nieuwe ontwikkelingen snel signaleren en de primeurs bieden van de allernieuwste producten. BCC koopt als onderdeel van KESA zeer groot in, zodat u bij BCC altijd de laagste prijs betaalt.

Over KPN
KPN is het toonaangevende multimediabedrijf van Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICT-oplossingen. KPN heeft zich voorgenomen steeds verder de IT arena in te gaan. KPN focust zich hierbij voornamelijk op toepassingen waarbij datacommunicatie en IT nauw interfereren. De applicatie en bijbehorende applicatiemanagement services zullen hierbij een steeds prominentere rol vervullen. Dit blijkt uit zowel ons online applicatie en applicatie hosting portfolio.

Per 31 maart 2007 bediende KPN in Nederland 6,0 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 8,7 miljoen mobiele klanten, 2,3 miljoen internetters en 0,3 miljoen televisiekijkers. In Duitsland en België heeft KPN nog eens 15,6 miljoen mobiele klanten. KPN bediende meer dan 1,2 miljoen mailboxen, verkocht meer dan 18.000 online applicaties en op meer dan 14.000 werkplekken staat een link naar SAP Hosting van KPN. Meer informatie over SAP Hosting vindt u op kpn.com, zoekwoord `SAP'.