Bureau Verkeershandhaving


Acht verkeersdoden in Pinksterweekend

29 mei 2007

In het Pinksterweekend zijn zeker acht mensen omgekomen in het verkeer. Zeven van de acht dodelijke slachtoffers waren jonge mensen.

Twee mannen van 23 jaar verongelukten vrijdagnacht in hun woonplaats Terneuzen. Op de Reuzenhoeksedijk, een polderdijk, is de bestuurder van de weg geraakt. Vervolgens is hij tegen een boom gereden en in de sloot terecht gekomen. De bestuurder overleed ter plekke. De inzittende werd uit de auto geslingerd en is door de hulpdiensten uit de sloot gehaald. De traumahelikopter heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis in Gent gebracht, waar hij later overleed.

Motorongeval
Een 23-jarige motorrijder overleed vrijdagavond aan de gevolgen van een ongeval eerder op de dag. Vrijdagmiddag botste hij in Nijverdal op een bestelbus en vervolgens tegen een lichtmast. Het slachtoffer werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij 's avonds overleed. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Frontaal tegen een vrachtwagen
Op de N50 verongelukte een 24-jarige chauffeur van een busje, toen hij zaterdag rond 06.00 uur frontaal op een aankomende vrachtwagen botste. De 28-jarige vrachtwagenchauffeur werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Tegen een boom
In 30-jarige inwoner van Nederhorst den Berg is zaterdagochtend vroeg om het leven gekomen bij een ongeval op de Gooilandse weg (N236) in Weesp. Hij botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De politie onderzoekt het ongeval.

Geschept door dronken bestuurder
Een 75-jarige fietster uit Dieren werd zaterdagavond in haar woonplaats van achteren geschept door een auto. De vrouw overleed. De 44-jarige autobestuurder is door de politie meegenomen naar het politiebureau. De politie vermoedt dat er alcohol in het spel is.

Hevige regen
Een 29-jarige voetganger overleed zaterdagnacht nadat hij op de Basisweg in Amsterdam bij het oversteken werd aangereden door een auto. Door hevige regenval zag de automobilist de voetganger te laat. Het slachtoffer is volgens de politie afkomstig uit Oost-Europa.

Verkeerde weghelft
In Heeswijk Dinther kwam zondagochtend een 21-jarige bestuurder om het leven toen hij op de verkeerde weghelft belandde en tegen een boom botste. Hij overleed ter plekke.