Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst bouwt aan wonen

Op 24 mei 2007 heeft de gemeenteraad van Bronckhorst de kadernotitie Opstellen woonvisie vastgesteld. Dit is een beschrijving van hoe de gemeente beleid gaat maken op het gebied van wonen. Door een uitgebreide enquête en bijeenkomsten kunnen inwoners betrokken raken bij dit traject.

Bij het opstellen van de woonvisie wordt beoordeeld in hoeverre de woonbehoeften aansluiten bij het -aanbod. Vóór het opstellen van het beleid wordt daarom een telefonische enquête onder inwoners van de gemeente Bronckhorst gehouden. In de enquête worden vragen gesteld over de huidige woonsituatie, de wens om te verhuizen, de tevredenheid over de woonomgeving, de toegankelijkheid van de woningmarkt voor jongeren en de aanwezigheid en gebruik van zorgvoorzieningen. Het beleid gaat niet alleen over nieuwbouwlocaties, maar betrekt alle woningen in de gemeente. Aan de orde komen de betaalbaarheid van woningen, woonomgeving, bouwen voor de doelgroepen (bijvoorbeeld starters en ouderen), duurzaamheid en levensloopbestendig bouwen.

De planning is dat de telefonische enquête voor de zomervakantie plaatsvindt. In het najaar volgen bijeenkomsten met belangenorganisaties (waaronder huurdersorganisaties, projectontwikkelaars, zorginstellingen, seniorenorganisaties, dorpsbelangenorganisaties en welzijnpartijen) en de gemeenteraad. Na het vaststellen van het beleid wil de gemeente met de woningbouwcorporaties in Bronckhorst afspraken maken over de uitvoering van het beleid. Verder gaat de gemeente bij eventuele nieuwbouwplannnen rekening houden met het nieuwe woonbeleid en voorlichting geven over de aanpassing van bestaande woningen.

Hengelo Gld., 25 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marja Nengerman, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --