Gemeente Geertruidenberg


Nieuw VVV arrangement Op verkenning in Geertruidenberg

VVV-arrangement.JPG
Op vrijdag 25 mei heeft VVVinformatrice Gabriela van Hal het nieuwe arrangement Op verkenning in Geertruidenberg aangeboden aan mevrouw Lida Verschuren, wethouder toerisme van de gemeente Geertruidenberg.

Het VVVagentschap biedt de bezoeker met dit arrangement een nieuwe mogelijkheid om op een aangename manier kennis te maken met de oude vestingstad.

Hollands oudste stad Geertruidenberg met een prachtige historische kern, met vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen, verwelkomt toeristen, maar ook inwoners van de gemeente Geertruidenberg, met dit nieuwe arrangement. Dit arrangement is uitermate geschikt voor individuele bezoekers of kleine groepjes.

Bezienswaardigheden

De verschillende onderdelen bieden u de mogelijkheid om het dagje uit helemaal zelf in te delen en er alle tijd voor te nemen.

Aan de hand van de brochure De Sleutel van Holland, wandeling door de oude vestingstad Geertruidenberg gaat u op verkenning door een levend stukje historie. Niet alleen tijdens deze wandeling proeft u het verleden van deze oorspronkelijke handelsstad en latere grensvesting, waaraan Graaf Willem I van Holland al in 1213 stadsrechten verleende. Ook in museum De Roos staat de geschiedenis van de stad in allerlei aspecten centraal. Zo tonen maquettes de ontwikkeling van de vesting. Het museum is gevestigd in een van de fraaie historische panden aan de Markt. Het toegangskaartje voor dit museum is inbegrepen.

Het spreekt voor zich dat ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Tapperij Huis ten Bos aan de Markt ontvangt u met koffie en voor uw lunch daalt u de trappen af naar de historische kelder van In de Vyf Sinnen aan de Elfhuizen.

Van het VVV-agentschap Geertruidenberg ontvangt u bovendien een aardige herinnering aan uw bezoek. Ook voor uw (klein)kinderen is er een verrassing.

Het arrangement is het gehele jaar mogelijk: mei t/m september op woensdag t/m zondag en oktober t/m april donderdag t/m zondag en kost 17,50 per persoon

Informatie over het arrangement kunt u krijgen bij: VVVagentschap Geertruidenberg, Markt 46,4931 BT Geertruidenberg, telefoon 0162 517 689, e-mail vvv@geertruidenbergdigitaal.nl of strg@planet.nl.