Ministerie van Defensie

29-05-2007
Witte anjer als symbool voor waardering voor veteranen Ondertekenaar: Staatssecretaris C. van der Knaap

Referte: brief VCD, nr. 07-DEF-B-009 d.d. 8 februari 2007

In reactie op uw verzoek mijn reactie kenbaar te maken omtrent het initiatief om de witte anjer te gebruiken als symbool van waardering voor veteranen, kan ik u het volgende meedelen.

Bij de beantwoording van de vragen van de leden Kortenhorst en Ferrier d.d. 9 februari 2007 heb ik aangegeven, dat ik de aanbevelingen van het Comité Nederlandse Veteranendag (NLVD) zou afwachten. Eind april 2007 heeft het Comité Nederlandse Veteranendag zich beraden over dit onderwerp en heeft na overleg met de initiatiefnemers een standpunt ingenomen (zie bijlage).

Rekening houdend met de zorgvuldigheid waarmee het Comité NLVD dit initiatief tegemoet treedt en de consequenties die daarmee samenhangen, onderschrijf ik het standpunt en de werkwijze van het Comité NLVD. Daarnaast ben ik met het Comité NLVD benieuwd naar de reacties van zowel het Nederlandse publiek als de veteranen op dit particuliere initiatief tijdens en rond de komende NLVD op vrijdag 29 juni 2007.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE

Download dit document: pdf icon Standpunt Comité NLVD Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden