KNHS


Derde competitiewedstrijd Rijnlandcup: Den Helder nog steeds aan kop 29 mei 2007
De Zonnehoeve

1 | 2

Zondag 27 mei was voltigevereniging Babouschka de gastheer voor de derde Rijnlandcup wedstrijd. In de gloednieuwe rijhal te Nieuwe Weteringen vond de voltigewedstrijd plaats. Naast de Rijnlandcup werd er ook in de overige team- en solo klasses fanatiek gevoltigeerd.

Nadat in de ochtend de deelnemende teams aan de Rijnlandcup hun verplichtte oefeningen hadden getoond, stond smiddags de kür op het programma. Voltigeteam de Molen 1 liet een zeer verdienstelijke kür zien op hun nieuwe paard Phil. Het team van de Zonnehoeve (foto 1) en de Molen 2 wisten ook een mooi resultaat neer te zetten. Maar uiteindelijk bleef het vooral spannend tussen de teams van De Wittegheit (foto 2) en Den Helder. De Wittegheit stond na 2 wedstrijden op een 5e plaats. Zij liet vandaag echter een nette kür zien en wist daarmee in het voorlopige klassement op de 2e plaats te eindigen. Den Helder slaagde er echter toch in om De Whittegheit in het voorlopige klassement met 3-tiendepunt te verslaan en de eerste plaats vast te houden!

De volgende en daarmee ook de laatste Rijnlandcup wedstrijden zullen op zaterdag 9 en zondag 10 juni in Wassenaar worden gevoltigeerd.

Foto's: Arjen van der Spek