Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwe hondenuitlaatzones Zuiderpark

Het Zuiderpark is bijna klaar. In verband met de herinrichting is opnieuw gekeken naar de hondenuitlaatgebieden en losloopzones in het park. Het dagelijks bestuur heeft vorige week besloten twee nieuwe uitlaatzones en een nieuw losloopgebied aan te wijzen.

Verder is het nieuwe Avontureneiland voortaan verboden gebied voor honden, evenals de vijf barbecuezones, die het dagelijks bestuur heeft ingesteld. Zie hiervoor elders op deze pagina.

De gebieden zijn gekozen om bezoekers van het park met hond de gelegenheid te geven eerst hun hond uit te laten aan de rand van het park voordat zij de rest van het park bezoeken. Het instellen van een tweede losloopgebied aan de westzijde van het park voorziet in de behoeften van hondenbezitters uit de wijken Oud-Charlois en Carnisse. In de uitlaatgebieden en de losloopzones hoeven de uitwerpselen niet te worden opgeruimd; daarbuiten moet dat wel.

De twee nieuwe hondenuitlaatplaatsen in het Zuiderpark komen aan de:
- Carnissedreef: aan weerszijden van de paden vanaf de Carnissedreef rond de watergang;


- Oldegaarde: aan weerszijden van het pad vanaf de Oldegaarde t.h.v. de Dirkslandstraat naar de Promenade tot de kruising met het eerste pad.

Het nieuwe losloopgebied komt op het eiland ten westen van het kruispunt van de Zuiderparkweg en de Ahoyweg.

Het uitlaatgebied ten oosten van de Kromme Zandweg tussen V.T.V. Reijerwaard en VTV De Zandweg komt te vervallen. U herkent de uitlaatgebieden en de losloopzones aan de speciale borden.

Verder heeft het dagelijks bestuur besloten dat het Avontureneiland, het nieuwe speeleiland in het Zuiderpark, voor honden verboden terrein wordt. Datzelfde geldt voor de barbecuezones.