Deelgemeente Charlois Rotterdam

Servicepunt Pendrecht feestelijk geopend

Onder grote belangstelling werd vorige week dinsdag het Servicepunt Pendrecht geopend (foto: Nanning Barendsz). Dinsdag 22 mei is het servicepunt Pendrecht, waar bewoners van deze Charloise wijk terecht kunnen met al hun vragen over wonen, werk en welzijn, feestelijk geopend.

In dit Servicepunt werken verschillende organisaties samen onder één dak. Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst en Marja de Bruyn, directeur woningcorporatie de Nieuwe Unie, die aan de wieg stonden van het servicepunt, overhandigden symbolisch een grote sleutel aan de directeur van Charlois Welzijn, Rob Meijer. Charlois Welzijn is een van de organisaties die nauw betrokken is bij de opzet. Daarnaast schilderden de medewerkers van het Servicepunt samen een schilderij om de samenwerking te bekrachtigen. Het gebeuren werd uiteraard omlijst met volop muziek en hapjes.

Een loket

Op nummer 63 van Plein 1953 zitten de volgende organisaties uit de wijk bij elkaar: projectbureau Pendrecht Zet Door, Bewonersorganisatie Pendrecht (BOP), Charlois Welzijn (met hulp en advies), woningcorporatie de Nieuwe Unie, Plein Ontwikkelings Maatschappij, Radar Uitvoering en er zijn spreekuren van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Stichting Welzijn Antillianen & Arubanen (SWA) en studenten van In-Holland geven gratis juridisch advies Bij het Servicepunt krijgt een bewoner direct antwoord op een vraag of gaat naar huis met een concrete afspraak.