Poortwachtercentrum Het Groene Hart van en voor ondernemers

29.05.2007 / 12:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Workout reintegratie

Workout reintegratie

Persbericht

Stichting Poortwachtercentrum Het Groene Hart
van en voor ondernemers.

Een vernieuwend initiatief raast over Nederland. Het initiatief heet POORTWACHTERCENTRUM. Het voornaamste doel is om mensen die door omstandigheden hun oude beroep niet meer kunnen uitoefenen, elders in de regio aan een geschikte baan te helpen. De stichting begeleidt mensen die arbeidsongeschikt zijn of dreigen te worden en bemiddelt bij bedrijven.

Het eerste Poortwachtercentrum is ontstaan in Noord-Holland. Sindsdien is dit vernieuwend initiatief in diverse regio's opgepakt.
Het Poortwachtercentrum is een werkgeversinitiatief. De sleutel van het succes vindt men terug in de kleinschaligheid en het regionale karakter. Hierdoor is maatwerk mogelijk en de kracht ligt in de eenvoud.

Wordt uw werknemer ziek, dan krijgt u te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet verplicht u inzichtelijk te maken welke inspanningen u heeft verricht om uw werknemer weer snel op het werk te laten terugkeren. Komt u de regels niet (volledig) na, dan volgen er sancties die u veel geld kunnen kosten. Want de ondernemer blijft verantwoordelijk.

Het is belangrijk dat meerdere soorten bedrijven en branches bij het Poortwachtercentrum betrokken zijn. Want hoe gevarieerder het aanbod, hoe groter de kans dat werknemers weer aan de slag kunnen. De bundeling van krachten van regionale en lokale ondernemers onderling is daarbij nodig.

Bij de opening van het Pootwachtercentrum Zaanstreek zei minister Donner nog, dat hij hoopte dat het Poortwachtercentrum in andere regio's navolging kreeg en gaf hij graag de ruimte voor dit werkgeversinitiatief. (Helaas zegde de minister geen subsidie toe)

Stichting Poortwachtercentrum het Groene Hart start eind juni een centrum starten in Alphen aan den Rijn en eind augustus in Gouda. Diverse bedrijven hebben hun interesse getoond en willen verlenen medewerking bij de start. Ook zijn de belangrijke landelijke en regionale ondernemersorganisaties bij de Poortwachtercentra betrokken.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Wim Bloothoofd wim@poortwachtercentrumgroenehart.nl
info@poortwachtercentrumgroenehart.nl