Gemeente Annapaulowna


Scholen Streetdance finale groot succes

Woensdag 23 mei was de grote streetdance finale in sporthal de Multitreffer in t Zand. De winnaar van de wedstrijd was de Ark uit Schagen. 2e was de Sint Barbara school team 2 uit Tuitjenhorn en op de gedeelde 3e plaats Sint Barbara team 1 uit Tuitjenhorn en De Sluis uit Anna Paulowna. Sportservice Schagen organiseerde deze activiteit.

Foto: team De Ark tijdens finale Streetdance 2007 Teams, die zich via een voorronde hadden geplaatst , namen het tegen elkaar op. De teams bestonden uit teams van minimaal vier kinderen uit groepen acht van basisscholen in de regio. Er was veel publiek aanwezig om de teams aan te moedigen en natuurlijk te kijken naar de prachtige dansen die de leerlingen in elkaar gezet hadden.

Niveau

Het niveau van de dansgroepen was hoog en lag dicht bij elkaar. De jury had er geen gemakkelijk taak aan om te bepalen wie de winnaar zou worden. Vooral het verschil in dansstijlen maakte het beoordelen erg lastig. Alle streetdance groepen hadden zich goed voorbereid en probeerden zo gelijk mogelijk te dansen. Er was veel creativiteit in de verschillende choreografieën. Kortom, alle dansen waren totaal verschillend.

Demonstratie

De finale was een groot feest. Kinderen lieten met veel plezier en natuurlijk met wat zenuwen hun dans zien. Tussen de wedstrijden was er een dansdemonstratie van DanceleXion. Een voorbeeld van Streetdance als je veel oefent en er les in krijgt. Laura en Giomar van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna maakte van de demonstratiegelegenheid gebruik om hun duodans op te voeren. Al met al was het een zeer geslaagde streetdance middag. Meer foto's van dit spektakel staan op de website van Sportservice Schagen: www.sportserviceschagen.nl