Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 mei

* AUTO IN BESLAG GENOMEN EN RIJBEWIJS INGEVORDERD NA AGRESSIEF

RIJGEDRAG
STAD AAN 'T HARINGVLIET - De auto van een 19-jarige man uit Den Bommel is maandagmiddag in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd na agressief rijgedrag op de Lieve Vrouwepoldersedijk. Rond het middaguur zag surveillerend personeel van de Verkeerspolitie dat de man twee keer bumper kleefde bij een andere auto en gevaarlijk inhaalde. Hierbij reed hij 129 km/uur waar '80' is toegestaan. De man, een beginnend bestuurder, werd staande gehouden. Zijn rijbewijs was in 2006 ook al een keer ingevorderd geweest na een snelheidsovertreding van meer dan 50 km/uur in een 30km-zone. Tevens bleek dat het profiel van één van de autobanden niet meer goed was en de uitlaat van de auto was lek. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de auto in beslag te nemen en het rijbewijs van de verdachte in te vorderen.


* STEEKPARTIJ MET GEWONDEN
PRINS-ALEXANDER - Politiepersoneel van district Oost stelt een nader onderzoek in naar een steekpartij die maandagavond rond half twaalf plaatsvond in een horecagelegenheid aan het Jacob van Campenplein. Bij deze steekpartij raakten een 45-jarige Dordtenaar en een 55-jarige Rotterdammer gewond. De Dordtenaar werd overgebracht naar het Erasmus MC, de Rotterdammer werd opgenomen in het Sint Fransiscus Gasthuis. Hij is na behandeling heengezonden. Aan de hand van getuigen werd een 30-jarige Rotterdammer kort na de steekpartij aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Centrum hebben maandagmiddag twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van straatroof. Omstreeks half vijf werden politiemensen in de Houtlaan aangesproken door een echtpaar, een 45-jarige vrouw en 49-jarige man, beiden uit Rotterdam, die vertelde dat twee mannen en een vrouw hadden geprobeerd hen te beroven. Men had geprobeerd de schoudertas van de vrouw weg te rukken. Ze hield echter vast, maar kwam daarbij wel ten val. Ze werd nog een stukje meegesleurd, waarna de dader er vandoor ging. De echtgenoot ging er achteraan, waarop twee anderen de dader probeerde af te schermen. Aan de hand van signalementen heeft men een onderzoek in de omgeving ingesteld en dat resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de drie verdachten in de omgeving van de Parklaan. De 18 en 21-jarige mannen, alsmede een 19-jarige vrouw, allen uit Rotterdam zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben maandagavond vijf jongens aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling. Om even voor acht uur gooiden jongeren de ramen kapot van een sloopflat aan de Homerusstraat. Tegen vijf verdachten van 12 tot 17 jaar uit Rotterdam wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Drie van hen krijgen een HALT-verwijzing met toestemming van de ouders.

Uitgave zondag 27 mei

* CAMERATOEZICHT ZIET MAN MET BOKSBEUGEL
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden die één boksbeugel bij zich hadden. Personeel van de afdeling Cameratoezicht zag zaterdagavond rond half acht dat een bijrijder van een auto die geparkeerd stond aan de 1e Middellandstraat een boksbeugel bij zich had. Gewaarschuwde politiemensen controleerden daarop het voertuig en troffen het verboden wapen aan. De twee inzittenden, 19-jarige Rotterdammers, werden aangehouden en de agenten brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ
RHOON - De politie heeft een man aangehouden na een steekpartij op straat. Zaterdagavond rond tien uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Julianastraat waarbij een slachtoffer met een mes in zijn buik was gestoken. De neergestoken 16-jarige jongen is vervoerd naar het Erasmus MC en kon daar geopereerd worden. Hij is niet in levensgevaar. De twee hadden door nog onbekende oorzaak ruzie met elkaar gekregen waarna de verdachte hem had gestoken en is daarop weggerend. Na onderzoek in de omgeving en verhoor van getuigen hielden agenten de verdachte aan in een woning aan de Dotterbloem. De 15-jarige jongen uit Rhoon is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een steekpartij waarbij een jongen gewond raakte. Vrijdagavond rond half tien werd de politie gebeld door omstanders die hadden gezien dat een groep jongeren in de Soetensteeg door nog onbekende oorzaak ruzie met elkaar hadden gekregen en waarbij iemand was gestoken met een mes. Toen de direct gewaarschuwde agenten aanwezig waren, wezen de getuigen de verdachte aan die zojuist wegrende. Na een achtervolging, hielden politiemensen een 17-jarige Rotterdammer aan. Na verhoor en onderzoek arresteerden ze zaterdagmiddag een tweede verdachte, een 19-jarige man. De 17-jarige gewonde man kon vrijdagavond na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis toe.