Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 mei 2007

Duo aangehouden wegens openlijke geweldpleging

Hengelo

De politie hield op maandag 28 mei twee Hengeloërs aan wegens openlijke geweldpleging nadat zij op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een fiets hadden vernield.

Een getuige meldde de vernieling omstreeks 16.25 uur die dag en kon een goed signalement geven van de daders. De politie ging op onderzoek uit en trof op genoemd plein een groepje jongeren en een vernielde fiets. In het groepje jongeren bevonden zich twee jongens die voldeden aan het opgegeven signalement, waarop de politie hen aanhield. De verdachten betreffen een 17- en 16-jarige Hengeloër. De 17-jarige werd in verzekering gesteld en opgesloten. De 16-jarige kon na zijn verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-069346)

Bewoner overloopt inbreker en wordt met mes bedreigd

Enschede

Op maandag 28 mei werd in een woning aan de Lage Bothofstraat in Enschede een inbreker overlopen. Als de bewoner de politie wil bellen wordt hij door de inbreker met een mes bedreigd.

De 50-jarige bewoner bevond zich omstreeks 14.00 uur op de bovenverdieping van zijn woning, toen hij vanuit de keuken geluiden hoorde. Daar zag de 50-jarige hoe een jongeman via het keukenraam binnenkwam. Hij greep de inbreker vast en wilde de politie bellen. Daarop griste de inbreker een mes uit de keuken, bedreigde de 50-jarige daarmee en zag vervolgens kans te ontkomen. Daarbij werd nog een ruit vernield. Buiten stond nog een tweede verdachte te wachten, waarna beiden er op de fiets vandoor gingen. De 50-jarige aarzelde geen moment en ging er in zijn auto achteraan. Op de Oostveenweg trof hij het tweetal en reed hen klem. Desondanks zagen beide verdachten toch nog kans te ontkomen en vluchtten via de Van Leeuwenhoekstraat weg.

Een dag voor deze inbraak, op zondag 27 mei, was er ook al ingebroken in de woning van de 50-jarige. De bewoner ontdekte bij thuiskomst omstreeks 23.30 uur die dag een vernielde ruit en maakte deze provisorisch dicht. Er werd toen een DVD-speler weggenomen. Mogelijk gaat het in beide gevallen om dezelfde dader(s).

Van de daders is het volgende signalement: Dader 1, die de bewoner bedreigde: Hindoestaanse man, 18-20 jaar oud, 1.70m lang, normaal postuur, kort zwart sluik haar, oren vrij. Hij was gekleed in een jeans jack. Dader 2, die buiten stond te wachten: eveneens Hindoestaanse man, leeftijd 18-20 jaar oud, iets kleiner en slanker dan dader 1, zwart haar onder een crèmekleurig petje. Hij was gekleed in een lichtkleurig jack.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van de inbraak op zondag 27 mei dan wel de tweede inbraak op maandag 28 mei. Ook eventuele getuigen van de achtervolging in de Oostveenweg/van Leeuwenhoekstraat worden verzocht zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-069318)

Rectificatie aanrijding letsel

Goor

Met betrekking tot onderstaand eerder verzonden bericht is een onjuistheid gebleken.

De 34-jarige vrouw uit Goor was geen inzittende bij de 20-jarige automobilist uit Haaksbergen maar bij de 22-jarige automobiliste uit Goor. De 20-jarige zat alleen in zijn auto.