Ingezonden persbericht


GN lanceert Jabra SP5050 speakerphone

De nieuwe Jabra SP5050: Een stijlvolle speakerphone voor handsfree communicatie

Gemakkelijk handsfree bellen met de Jabra® SP5050

Breda, 29 mei 2007 - GN, wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen, kondigt vandaag de lancering van de Jabra SP5050 aan. Een stijlvolle, compacte speakerphone die ideaal is voor het voeren van handsfree telefoongesprekken vanuit de auto, op kantoor of gewoon thuis.

Het slanke en slimme ontwerp van de Jabra SP5050 zorgt ervoor dat hij overal goed past. Zo bevestigt u de speakerphone gemakkelijk met de bijgeleverde clip aan de zonneklep in de auto. Dankzij de Bluetooth 2.0 technologie is het apparaat snel, gemakkelijk en betrouwbaar en worden uitstekende prestaties en helder geluid dankzij actieve reductie van achtergrondgeluid gegarandeerd.

De meeste landen* hanteren wetgevingen die telefoneren tijdens het autorijden met een mobiele telefoon in de hand verbieden. Met de Jabra SP5050 rijden de gebruikers veilig met beide handen aan het stuur en houden ze zich aan de wet. Een andere nuttige toepassing van de SP5050 is de "night driving" modus: zodra het buiten donker begint te worden, wordt het LED licht gedimd zodat afleiding gereduceerd wordt en bestuurders zich volledig op de weg kunnen concentreren.

De Jabra SP5050 is plug & play, installeren is niet nodig. Gebruikers kunnen het apparaat gemakkelijk aanzetten en de functie "automatisch pairen" zorgt voor verbinding met de mobiele telefoon. Op die manier kan de gebruiker veilig handsfree telefoneren zonder afgeleid te zijn. De speakerphone biedt tot 12 uur gesprekstijd en meer dan 200 uur standby-tijd. Daarnaast spaart de "auto-off" functie de batterij: de SP5050 gaat automatisch uit, nadat de Bluetooth verbinding met de mobiele telefoon 15 minuten verbroken is.

Specificaties:


· "Auto off" functie na 15 minuten


· Autopairing: installatie is niet nodig


· "Night driving" modus


· 12 uur gesprekstijd


· 200 uur standby-tijd


· Optimale reductie van het achtergrondgeluid dankzij DSP-technologie (Digital Signal Processing)


· Bluetooth 2.0 ondersteunende headset en handsfree profiel


· Weegt 75 gram


· Wordt geleverd met een oplader voor in de auto en een clip voor de zonneklep


* Landen die het mobiele gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden verbieden zijn: Australië, België, Brazilië, Chili, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, Italië, Maleisië, Nederland, Noorwegen, Polen, Filippijnen, Roemenië, Slovenië, Zuid Afrika, Zuid Korea, Spanje, Zwitserland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. Verschillende staten van Amerika hanteren vergelijkbare wetten.