Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 29 mei 2007

Beek; geschoten met alarmpistool

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op het Wolfeynde in Beek een 21-jarige inwoner van Geleen aangehouden, in verband met een schietpartij, die zich kort voor de aanhouding op straat zou hebben afgespeeld.

Voorafgaande aan de schietpartij zouden enkele mannen op straat ruzie hebben gekregen. Daarbij heeft de Geleendenaar op zeker moment een vuurwapen getrokken en een of meerdere keren in de lucht geschoten. Hij verklaarde dat het vuurwapen, een gasalarmpistool. Inmiddels was weggegooid.

De verdachte werd ingesloten De politie onderzoekt de zaak.

Valkenburg; motor in brand gestoken

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 02.35 uur, hebben onbekenden een motor in brand gestoken die geparkeerd stond bij een pand aan de Grotestraat Centrum in Valkenburg.

De brandweer had het vuur snel geblust. Uit het onderzoek kreeg de politie aanwijzingen die erop duiden dat het vuur waarschijnlijk werd aangestoken.

De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; dronken motorrijder met 220 km/u over de A2

Twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee hebben maandagavond op de A2 in Maastricht een 30-jarige motorrijder uit Luik (B) aangehouden in verband met zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag en een snelheidsovertreding van 220 km/u.

De man uit Luik haalde met een snelheid van 220 km/u vóór hem rijdende auto's rechts in, waardoor hij zichzelf en andere weggebruikers in ernstige mate in gevaar bracht. Toen de man was gestopt, bleek dat hij alcohol op had. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,3.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, terwijl, na overleg met de officier van justitie, zijn motor in beslag werd genomen. De kans bestaat dat de tweewieler verbeurd zal worden verklaard.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --