AFM


AFM waarschuwt voor KB Panamá

29-5-2007

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsdiensten door KB Panamá. De AFM is van oordeel dat KB Panamá in Nederland beleggingsdiensten aanbiedt zonder dat zij daartoe beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt. De AFM heeft van een consument een klacht ontvangen dat zij door KB Panamá telefonisch is benaderd. Het aanbieden en verrichten in Nederland van beleggingsdiensten zonder dat een instelling beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt, is een overtreding van de Wet op het financieel toezicht.

KB Panamá gebruikt bij het aanbieden van beleggingsdiensten het volgende adres: 1st Floor - World Trade Center, P.O. Box 0832-0588 WTC, C/53 Marbella, Panamá, Republic of Panamá.

De AFM raadt beleggers die met een instelling of persoon zaken willen doen aan, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland beleggingsdiensten mag aanbieden of verrichten. De AFM adviseert beleggers tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen.

Op www.afm.nl/waarschuwingslijsten toont de AFM drie waarschuwingslijsten: (1) instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben, (2) instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet en (3) instellingen waartegen buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd. Beleggers kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten: 0900 - 5400 540 (0,35 euro per gesprek).