Gemeente Ede

Nummer 112 / Ede, 29 mei 2007

Vijfde en laatste Burgerjaarverslag burgemeester Robbertsen

Het Burgerjaarverslag 2006 is klaar. Hierin vertelt burgemeester R.C. Robbertsen over 2006. Centraal staat wat de gemeente voor de inwoners heeft gedaan en hoe ze dat heeft gedaan. Het is het vijfde en tegelijkertijd laatste Burgerjaarverslag van burgemeester Robbertsen, die op 7 juni 2007 wordt geïnstalleerd als commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht.

Het Burgerjaarverslag laat zien wat de gemeente doet, wat ze wil bereiken en of ze daarin slaagt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: dienstverlening, communicatie, burgerparticipatie en inspraak, afhandeling van klachten en bezwaren en veiligheid. Burgemeester Robbertsen geeft zijn visie op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en blikt vooruit.
Ook over zijn vertrek richt hij zich tot de lezer: Enerzijds is het fantastisch een prachtig ambt te gaan bekleden in een provincie, waar ik geboren én getogen ben. Anderzijds is daar nu het afscheid van Ede. Een plek waarmee ik mij, samen met mijn echtgenote, heel sterk verbonden voel. Het was voor ons een buitengewoon voorrecht om op verschillende manieren een plaats in de Edese samenleving te hebben mogen innemen.

Veel bereikt
Uit het jaarverslag blijkt dat Ede in 2006 veel heeft gedaan wat ze in 2005 heeft beloofd te zullen doen. Zo is de digitale dienstverlening verder ontwikkeld, is het aantal klachten omlaag gegaan, is de communicatie via internet en e-mail verbeterd en worden burgers steeds vaker vroegtijdig betrokken bij besluitvorming. Op gebied van veiligheid zijn veel resultaten geboekt. Belangrijk is dat gevoelens van onveiligheid zijn verminderd. In 2006 zijn bovendien diverse projecten gestart met aandacht voor huiselijk geweld, alcohol- en drugspreventie en bestrijding van criminaliteit.

Meedoen
Burgemeester Robbertsen zegt in het verslag dat de gemeente de inwoners nodig heeft. We bouwen aan uw toekomst. Dat willen we doen samen met u. Doe daarom mee. In uw straat, in uw buurt, bij uw club of op uw school. En laten we de mensen die aan de zijlijn staan, zij de steun nodig hebben, niet vergeten. Samen werken aan een mooie samenleving, die we samen kleur geven. Dat is een mooie uitdaging voor 2007.
Trots
Burgemeester Robbertsen besluit het Burgerjaarverslag met een persoonlijke boodschap: Ik ben blij met wat Ede is en waar Ede naartoe gaat. Een goede mix van wonen, werken en recreëren. De stedelijke dynamiek van Ede-Stad én het prachtige buitengebied met de dorpen, landbouw, landschap en natuur. We zijn een mooie en complete gemeente. En dat moeten we koesteren.

Volledig verslag
Het volledige Burgerjaarverslag 2006 is te lezen op de website www.ede.nl. Verder is het op te vragen of af te halen bij het gemeentelijk Infocentrum in stadskantoor De Doelen aan het Raadhuisplein 2. Telefoon: (0318) 68 02 10 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

---

Noot voor de reactie: nadere informatie bij Henk Faas (0318) 68 01 38