Gemeente Ede

nummer 113 / Ede, 29 mei 2007

Voormalige Groenwoudtpand, Hema en Rabo

Gemeente presenteert plannen hoek Oude Kerkplein Grotestraat

De gemeente Ede heeft plannen ontwikkeld voor het gebied tussen het Oude Kerkplein, de Boogstraat, de Achterdoelen en de Grotestraat. Het gaat om het voormalige Groenwoudtpand, en de panden van de Hema en de Rabobank.

De gemeente ziet graag in dit hele gebied nieuwbouw verschijnen. Op de begane grond is plaats voor winkels met daarboven appartementen. Parkeren vindt ondergronds plaats.

Aan de Grotestraat en de Boogstraat kunnen panden komen van twee bouwlagen met een kap. Aan de zijde van het Oude Kerkplein worden dit drie bouwlagen met een kap. Op de hoek van het Oude Kerkplein en de Achterdoelen wil de gemeente een Grand Café mogelijk maken. Hier komt ook een grote buitentrap, van waaraf de appartementen ontsloten worden.

Als de plannen gerealiseerd worden, wordt het laatste deel van de Grotestraat smaller. Dat past beter bij het karakter van het winkelgebied. Bovendien krijgt de kerktoren zo een prominentere plaats in het straatbeeld.

B&W hebben inmiddels een voorontwerp bestemmingsplan vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling mogelijk. De gemeente is in gesprek met de eigenaren van de Rabobank en de Hema om te bekijken of deze ook daadwerkelijk aan de herontwikkeling mee willen werken. Het Groenwoudtpand is eigendom van de gemeente en kan dus in ieder geval ontwikkeld worden.

Inspraak
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van 31 mei tot en met 27 juni 2007 ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu. Gedurende die periode kan iedereen een inspraakreactie op het plan indienen bij het College van burgemeester en wethouders, p/a Projectbureau Ede Centrum, Postbus 9023, 6710 HK Ede.

Inloopbijeenkomst
Op 4 juni tussen 17.00 en 19.30 uur is er in Stadskantoor De Doelen een inloopbijeenkomst over het plan. Iedereen kan dan de maquette komen bekijken. Ook zijn er deskundigen aanwezig die een toelichting op het plan kunnen geven.

Belangstellenden kunnen de maquette tijdens de hele inspraakperiode bekijken in stadskantoor De Doelen.

---