Ingezonden persbericht


SpinPoint M1 en M5 Harddisk Drives zijn stiller, krachtiger en betrouwbaarder

Samsung introduceert krachtigste SpinPoint Harddisk Drives voor zakelijk en thuisgebruik

Delft, 29 mei 2007 - Samsung Electronics introduceert de Spinpoint M1 en M5 met 160 GB tot en met 250 GB harddrives van 2,5 inch. De opslagcapaciteit van een enkele disk varieert van 60 tot 160 GB. Een model met een dubbelzijdige disk dat tot 250 GB aan gegevens kan bevatten, is inmiddels in ontwikkeling. Voor zowel de zakelijke als de thuismarkt start Samsung met de productie van de stilste, meest krachtige en betrouwbare harddisk drives.

Samsung biedt SpinPoint MP-1 voor het bedrijfsleven

Met 200 GB, 7200 rpm op een 2,5 inch disk met een SATA-interface, heeft de Samsung SpinPoint MP1-serie de grootste opslagcapaciteit in de wereld. Samsung biedt met de MP1-serie een betrouwbare oplossing voor werkstations van ondernemingen zoals RAID-servers en Blade-servers. Naast de PMR-technologie maakt de Samsung MP1-serie gebruik van een seriële ATA 3.0 Gbps interface en NCQ (Native Command Queuing). Om de drive te beschermen tegen trillingen en schokken is de diskdrive uitgerust met RVC, een roterend trillingscontrolemechanisme en een optionele Digital Free-Fall Sensor (FFS). De RVC-technologie, een primeur bij de MP1-serie, zorgt ervoor dat de leeskop onder alle omstandigheden op zijn plaats blijft. En daarmee is deze harddisk drive een uiterst betrouwbaar product.

Met de hoogste maximum-dichtheid-per-disk van 100 GB, 7200 rpm voor 2,5 inch disks, is de Samsung MP1 SpinPoint-serie verkrijgbaar in 80-, 120-, 160- en 200 GB-capaciteiten, elk met een ondersteunend cachegeheugen van 8 of 16 MB. Samsung startte begin mei 2007 met de productie van de M1-serie.

Stille SpinPoint M5 is ideaal voor de consumentenelektronica

De Samsung SpinPoint M5 maakt gebruik van een loodrechte magnetische opname-technologie (Perpendicular Magnetic Recording). Met het aangepaste ontwerp van de diskdrive is de leeskop in een optimale hellingpositie geplaatst waarmee de leesbaarheid ultraprecies uitpakt en de disk drive 'high density' opnames kan maken. Informatie kan dichter op elkaar weggeschreven en gelezen worden. Zelfs het gewicht van de 160 GB-diskdrive is met bijna 95 gram ongeveer 4% lichter dan zijn concurrenten waarmee het voor fabrikanten mogelijk is om daadwerkelijk producten te vervaardigen die lichtgewicht en draagbaar zijn.

De Samsung M5-serie is specifiek ontwikkeld voor draagbare consumentenelektronica waarbij gelet is op geluidsbeperking, trillingafname en een optimaal stroomverbruik. De Samsung SpinPoint M5 harddrives zijn in vergelijking tot producten met eenzelfde opslagcapaciteit 15% stiller en verbruiken 5% minder stroom. De vraag naar geluidarme en energiezuinige notebooks en tablet-pc's neemt dan ook enorm toe. De nieuwe SpinPoint M5 harddrive heeft een rotatiesnelheid van 5.400 rpm, een 1,5 Gbps SATA interface en 8 MB cachegeheugen. SATA-modellen worden vanaf mei 2007 aan de M5-lineup toegevoegd (250 GB vanaf 21 mei beschikbaar).

De 2,5 inch harddrive-markt laat een jaarlijkse groei zien die in de dubbele cijfers loopt. De Samsung Storage Divisie heeft zich een marktgroei van 20% als doel gesteld. Omdat Harddisk Drives steeds vaker naast pc's worden verwerkt in consumentenelektronica, introduceert Samsung producten die beschikken over de grootste geheugencapaciteit en de beste prestaties waarmee nieuwe toepassingen mogelijk zijn.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.