VVD


29-5-2007

Rutte wil beleidsplan naar de kamer

Volgens diverse media heeft het kabinet vrijdagavond een akkoord bereikt over het beleidsprogramma.

VVD-leider Mark Rutte wil dan ook dat het beleidsprogramma woensdag al naar de kamer komt zodat het daar besproken kan worden. En dat niet, zoals het plan nu is, hiermee gewacht wordt tot 14 juni. Rutte zal dit dan ook dinsdagmiddag eisen van premier Jan Peter Balkenende.

Premier Balkenende is zelf met de datum 14 juni gekomen omdat de kamer nog ruim voor de zomer over het programma wil debatteren. Het is in dit licht dan ook onzinnig om twee weken te wachten terwijl er hier en daar al plannen uitlekken. De VVD snapt best dat er nog een kaftje om het beleidsplan moet, maar dit mag geen obstakel zijn om het morgen naar de kamer te sturen.

Mocht het beleidsprogramma ondanks de berichten in de media toch nog niet helemaal af zijn, dan moet het kabinet volgens Rutte stoppen met het lekken van "mooie plannetjes" naar de media. "Het beleidsplan hoort eerst naar de kamer gestuurd te worden voordat hier goede sier mee gemaakt wordt in de media" aldus Rutte. Afgelopen weekend maakte minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken bekend dat het kabinet vijfhonderd extra wijkagenten zal aanstellen.