Ervaringen op PlezierinZorg.nl

29.05.2007 / 13:53 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: V?

V?

Dagelijks werken honderdduizenden mensen in de ouderenzorg. Met veel plezier, professioneel en met hart voor de wensen van de cliënt. Op het meldpunt www.plezierinzorg.nl, dat onderdeel is van de beroepstrotscampagne voor de ouderenzorg, staan tal van mooie, grappige en soms ontroerende momenten over waar het in de zorg echt om gaat: meer plezier en echt contact in de zorg. Belangrijk voor een fijne woon- en leefomgeving en voor een prettig werkklimaat. Hieronder vind u samenvattingen van enkele van de berichten die afgelopen periode op de site geplaatst zijn. Hopelijk inspireren deze u als media om over het werk in deze belangrijke en grote sector te berichten.

Samen koken
Na de vele klachten over de warme maaltijd, is het roer om gegaan in verpleeghuis Altrecht. Dankzij de goede samenwerking tussen verzorgenden, activiteitenbegeleiders en medewerkers van de facilitaire dienst wordt er nu samen met bewoners gekookt en gegeten op de unit.
Iedere woensdag bedenken cliënten samen met de gastvrouw wat zij willen eten, worden er gezamenlijk boodschappen gedaan en gekookt. Met een prachtig effect. Op deze dagen is de sfeer ontspannen en gezellig. Bewoners die niet willen koken, blijven toch in de buurt. De lekker etensgeuren gaan door het hele huis en roepen veel reacties op. Kortom het is weer leuk en gezellig om samen te eten.

Maatjeszorg
In Verzorgingshuis Evean Durghorst verwelkomen leden van de cliëntenraad de nieuwe bewoners
binnen een project 'Maatjeszorg'. Nieuwe bewoners worden door twee huidige bewoners verwelkomd met een bloemetje en vertellen over het huis en de gewoontes. Op verzoek geven zij extra rondleidingen, regelen zij ontmoetingen aan andere bewoners, maken de bewoners wegwijs in het huis, geven informatie over de cliëntenraad, kortom maken het wennen aan de nieuwe omgeving een beetje gemakkelijker.

Humorproject
In verpleeghuis Bertilla in Drachten is door verzorgenden een project gestart om vaker te lachen in het huis, onder de titel 'zorgen met een lach'. Op de zeer geslaagde eerste bijeenkomst waren er ondermeer lammetjes in het huis, een high-tea, cabaret en werd een wensenring gepresenteerd, waarmee bewoners zijn gestimuleerd hun wensen kenbaar te maken.

Een mooi vak
Ik werk bij een dame van 98 jaar die zelf nog boodschappen doet, kookt, nog elke week naar de kapper gaat en heel betrokken is wat er in haar omgeving gebeurt. Het is toch zalig om zulke mensen te verzorgen en te zien hoe ze genieten van het leven. Ik denk dat er geen beroep is dat zo gewaardeerd wordt als dat van ons, de cliënten en bewoners zijn vaak zo dankbaar ....

Noot, niet bestemd voor publicatie:
Nadere informatie over dit persbericht is te krijgen bij: Over het meldpunt: Partricia van der Brink 06-13021796, of Gerard de Kruijk 06-29580269 Over de hele campagne: Ruud Dirkse, campagneleider, 06-22304833 Op www.zorgvoorbeter.nl vindt u meer info over de gehele beroepstrotscampagne