Ingezonden persbericht


Intermec's IF30 RFID netwerkreader presteert in omgevingen met elektromagnetische ruis

EPCglobal Gen2-gecertificeerde netwerkreader heeft beste functionaliteit in zijn soort en is eenvoudig schaalbaar met Reva Systems' TAP

Nijmegen, 29 mei 2006 - Het lezen en beschrijven van RFID-tags één voor één is eenvoudig maar in een omgeving met meerdere lezers die ruis veroorzaken is het een uitdaging. Intermec's nieuwe IF30 netwerk RFID-reader biedt uitmuntende hogedichtheid mogelijkheden die ondernemingen in staat stelt om hun RFID-systemen uit te breiden met meerdere dockdeuren dicht bij elkaar.

De IF30 is ontworpen voor operaties met hoge snelheid en leest tags met lopende band-snelheden tot 496 meter per minuut en met afstanden tot 4,6 meter. Zijn verbeterde ontvangstgevoeligheid stelt hem in staat om zwakkere of , in andere situaties onleesbare, tags te lezen, waarmee de noodzaak voor uitzonderingshandelingen gereduceerd wordt en geen vertraging ontstaat in de supply chain doorvoer.

De betaalbare reader is rijkelijk uitgerust. Anders dan veel andere readers heeft de IF30 ingebouwde voeding en een input/output (GPIO) circuit, waarmee zowel het apparaat zelf als randapparatuur zoals aanwezigheidsdetecoren en signaallichten gemonitord kunnen worden, zonder dat daar extra apparaten of voeding voor benodigd zijn. De IF 30 is uitgerust met Intermec's IM5 radiomodule, welke EPCglobal gecertificeerd is en interoperabel.

Intermec werkt samen met Reva Systems om een geïntegreerd en schaalbaar RFID-infrastructuurpakket te bieden met daarin de IF30 en de Reva Tag Acquisition Processor(TM) (TAP). De Reva TAP is het eerste intelligente RFID-apparaat dat real-time controle van readers biedt, locatiegevoelige dataverwerking en gestandaardiseerde datadiensten. De TAP kan complexe algoritmes verwerken voor grote aantallen IF30 readers en levert daarmee de hoogste prestatieniveaus voor datacollectie in productieomgevingen.

"Door het gebruik van de Reva TAP om de uitvoering van dataverwerking te coördineren voor alle genetwerkte IF30's in een productieomgeving kunnen ondernemingen RFID-infrastructuren met hoge snelheid toepassen, met de laagste totale cost of ownership," aldus Tom Schuster, CEO Reva Systems. "Het gestroomlijnde ontwerp en uitmuntende prestaties van de IF30 in een RF omgeving met hoge dichtheid, met de betrouwbaarheid van het netwerk en beheers- en data-integratie capaciteiten van Reva TAP biedt een echt schaalbare oplossing die tegemoet komt aan de meest veeleisende hogesnelheidsapplicaties."

De IF30 reader wordt ondersteund door Intermec's RFIDeploy Services, deze biedt procesanalyse, site-analyse en installatie. Services kunnen afzonderlijk worden afgenomen of er kan gekozen worden voor het volledige dienstenpakket waarmee de systeemprestaties voor 18 maanden zijn gegarandeerd.

Om wereldwijde interoperabiliteit te ondersteunen is de IF30 gecertificeerd voor FCC en ETSI, en is standaard geconfigureerd om te functioneren op de FRID frequenties 865MHz, 869MHz en 915MHz.

De IF30 is nu wereldwijd beschikbaar. Reva Systems' Tag Acquisition Processor is beschikbaar via de Intermec productcatalogus.

# # #