AutoRai

Onafhankelijk ADAC-onderzoek bewijst betrouwbaarheid Fiat

(5/29/2007)

Jaarlijks onderzoekt het Duitse ADAC de betrouwbaarheid van autoâs in Duitsland en meet het aantal pechgevallen. In 2006 hebben de Fiat Ducato, de Panda en de Grande Punto bewezen zeer betrouwbaar te zijn.

Mede dankzij het beleid van Fiatâs CEO Sergio Marchionne, waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit van de Fiat modellen voorop staat, is niet alleen een sterk opwaarts kwaliteitsniveau waarneembaar in het ADAC-onderzoek, maar tevens bewijzen de Fiat Ducato, de Panda en Grande Punto zeer betrouwbaar te zijn.

In de âADAC Pannenstatistik 2006â gaat het om een zo laag mogelijke score. De Fiat Panda behaalde een minimale score van 5.6. De Fiat Ducato is met een score van 3.3 heer en meester in zijn categorie en eindigt in 2006 ver boven bijvoorbeeld de Mercedes Vito/Viano en de Volkswagen T5. In de categorie âkleine modellenâ, waar de Grande Punto ingedeeld is, behoort de Fiat Grande Punto tot de absolute top. De Punto behaalde een score van slechts 1.6! Ter vergelijking: de BMW 1 serie en de Audi A3 scoren hetzelfde.

Naast een veilige auto (de maximale 5 sterren in de Euro NCAP crashtest) en een fraai design, bewijst de Fiat Punto tevens zeer betrouwbaar te zijn.