AutoRai

Verspaget en Kirsch winnen tijdens Pinksterraces

(5/29/2007)

Karel Verspaget en Steve Kirsch hebben tijdens de Pinksterraces op Zandvoort de races in de Formido Swift Cup gewonnen. Opvallend was ook het optreden van Laura Kool. Zij toonde zich in de regen van de tweede heat de snelste dame. "En dat terwijl mijn ruitenwisser het niet deed", stelde de blije winnares.

Voor Karel Verspaget begon het raceweekend formidabel. "Ik hoopte in de topvijf te rijden, maar pakte zaterdag in de kwalificatie tot mijn eigen verbazing de pole position voor de eerste race", vertelde Verspaget. "En dan op Tweede Pinksterdag ook nog eens winnen. Terwijl ik een beginneling ben en pas mijn derde race ooit reed. Ik sta nog na te trillen zeg. Geweldig!"

Boerenlandweggetjes
Verspaget komt uit een uitstekende raceomgeving. De 22-jarige is een kind van Wekerom, het dorp waar ook de internationaal gelouterde coureur Jaap van Lagen woont. "Op de boerenlandweggetjes bij ons kun je perfect leren racenââ, lachte Verspaget. "Misschien komt het wel daardoor dat ik hier zo lekker ga." Tijdens de zeer spannende eerste race moest Verspaget de grote druk van Sandra Douma (tweede) en Tim van Gog (derde) weerstaan. Hoe leuk de strijd tussen de Suzukiâs was, bleek wel uit het feit dat de nummer drie Van Gog op de finish slechts 0,826 seconde toegaf op de dolblije winnaar Verspaget.

Regendans
Dat de Formido Swift de ideale manier is voor beginnende coureurs om ervaring op te doen, bleek later op Tweede Pinksterdag. Want vlak voor de tweede wedstrijd van de dag begon het te regenen. En moesten bijna alle rijders zich opmaken voor hun eerste regenrace ooit.

Het was dan ook geen verrassing dat de meest ervaren piloot van het stel, Steve Kirsch, strak naar de winst reed. Vermeldenswaardig was zeker de derde stek van Martin van Rossen junior. De man die vandaag zijn debuut maakte in de Formido Swift Cup, spinde tijdens de opwarmronde van de baan door de gladheid. Hoewel hij door deze ongelukkige actie als laatste moest starten, reed hij zich in de race toch nog naar zijn eerste podiumplaats.

Vier races, vier keer podium
Tim van Gog had eveneens reden tot lachen. De Heemsteedse coureur is momenteel de enige Swift-piloot die dit seizoen na alle races het ereschavot heeft mogen beklimmen. Tijdens Pinksteren pakte Van Gog een derde en tweede positie. "En dat terwijl ik in de laatste ronde van de tweede manche nog spinde", lachte Van Gog na afloop. "Gelukkig kon ik verder en naar een nieuw podium rijden."

Ruitenwisser
Omdat Sandra Douma in de tweede wedstrijd een voor haar zeldzame fout maakte (ze spinde van de baan), kon na drie keer Douma eens een andere dame in de Ladies Cup zegevieren. Hoewel haar ruitenwisser het niet deed, pakte Laura Kool haar eerste Swift-zege ooit. Suzanne Jager (tweede) en Theresia Balk (derde) mochten ook met de champagne spuiten.