Gemeente Geldrop-Mierlo


WIJZIGING STIMULERINGSMAATREGEL DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

In de gemeente is een `Stimuleringsmaatregel deskundigheidsbevordering' van kracht. Op grond hiervan kunnen welzijnsorganisaties die de gemeentre subsidieert een subsidie krijgen van 75 % als vrijwilligers een cursus willen doen voor de organisatie. De regeling is onlangs gewijzigd.

Voortaan hoeven subsidie-aanvragen niet vooraf te worden ingediend. Dit kan ook achteraf, maar wel binnen zes maanden na afronding van de cursus. De aanvraag wordt anders afgewezen. Ook het verzoek om definitieve vaststelling moet binnen zes maanden na afronding van de cursus gedaan zijn (dat kan dus tegelijkertijd). U doet de aanvraag en het verzoek tot afrekening door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen.

Wat blijft is, dat de subsidie-aanvragen tweemaal per jaar beoordeeld worden: in april (de aanvragen ontvangen vóór 1 april) en in oktober (de aanvragen ontvangen vóór 1 oktober). Wij adviseren u om de aanvraag vooraf in te dienen als u zekerheid wilt over de subsidie.

MEER INFORMATIE
Nadere informatie en de aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij Anita Julien van de afdeling Welzijn en Burgerzaken, telefoon (040) 289 38 06.
Het besluit over de wijziging van de `Stimuleringsmaatregel deskundigheidsbevordering' ligt vanaf woensdag 30 mei vier weken ter inzage in het gemeentelijk Informatiecentrum aan de Hofstraat 4 in Geldrop.