CASE Builders wint NBL Award 2007

29.05.2007 / 14:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Case builders

Case builders

Innovatief werk-en onderwijsproject van CASE Builders wint NBL Award 2007, als onderdeel van de Nationale ICT Awards.

Case Builders uit Maastricht wint de NBL Award 2007 als onderdeel van de prestigieuze Nationale ICT Awards. De NBL Award wordt uitgereikt aan een ICT toepassing die een bijdrage levert aan de oplossing van sociaal-maatschappelijke vraagstukken. CASE Builders kreeg de prijs voor haar 'Jobklas concept'. Het Jobklas concept maakt gebruik van een 3-tal, door CASE Builders zelf ontwikkelde, innovatieve web-based ICT applicaties: TestCASE, LearningCASE en ShareCASE. Deze applicaties staan aan de basis van een innovatieve onderwijsmethodiek die uitval voorkomt en studenten optimaal voorbereidt op instroom in de arbeidsmarkt.

De TestCASE test via het Internet mensen op persoonlijkheid en competenties en matcht deze automatisch met functieprofielen of profielen van onderwijssectoren. De TestCASE voorziet in een uitgebreide rapportage en maakt de gap tussen de testresultaten en het gewenste profiel nauwkeurig zichtbaar.
De LearningCASE is een interactief e-learningplatform dat gebaseerd is op wat mensen doen als ze leren. De interface is zo opgebouwd dat iedereen via het Internet kan leren zoals hij of zij dat gewend is te doen zonder computer.
De ShareCASE is een applicatie die samenwerkend leren en brainstormen optimaal ondersteunt.

De inzet van deze applicaties in het JobKlas concept, in combinatie met een onderwijsmethodiek waarbij persoonlijke coaching, e-learning, individueel competentiegericht leren, gaming en ondernemerschap uitgangspunten zijn, maken dit concept bijzonder succesvol.

Bijkomend voordeel is dat het Jobklas concept uitgevoerd kan worden door of in samenwerking met ROC's waardoor een snelle opschaling mogelijk is. De Jobklas wordt al ingezet door ROC Leeuwenborgh te Maastricht en er is inmiddels een overeenkomst met ROC Mondriaan te Den Haag voor een Jobklas in het komend schooljaar. ROC Zadkine te Rotterdam zet de test en matchmodule (TestCASE) uit het Jobklas concept op dit moment al in om uitval van studenten te voorkomen.
De TestCASE kan ook worden ingezet voor recruitment en employability bij bedrijfsleven en overheid. Launching customers zijn daarbij o.a ISS en Kwantum

Het juryrapport zegt over de prijswinnaar:

'De Jury van de NBL Award 2007 had dit jaar de keuze uit 19 projecten verdeeld over vijf van de zeven actielijnen'. In vergelijking met het vorig jaar was zowel het aantal als de verscheidenheid groter. Van een onderwijs best practice in Maastricht tot een op te schalen Starterspel in Groningen; van een op te schalen domotica applicatie in Delft tot een interessant shared service center in Oosterhout. Stuk voor stuk breedbandpareltjes, die niet alleen concreet zijn en daadwerkelijk functioneren, maar ook grote kansen hebben voor een succesvolle, landelijke uitrol.

Na een interne, eerste schifting is de jury op basis van objectieve informatie tot een volgende selectie gekomen, waaruit uiteindelijk drie genomineerden voor de NBL Awards tevoorschijn zijn gekomen. Tenslotte is ten aanzien van de genomineerden meer achtergrondinformatie verzameld, voor een deel hier in een pitch hier weergegeven, en is nog eens zorgvuldig naar concreetheid, opschaling realisatiemogelijkheden en impact op de sector gekeken. Dit heeft geleid tot de winnaar van de NBL Award 2007: Jobklas van Case Builders.

Deze winnaar van de NBL Award 2007 biedt jongeren die uit het onderwijs zijn gevallen of dreigen dat te doen, weer kansen op een entree in de arbeidsmarkt. De onafhankelijke jury was unaniem van mening, dat dit project een geweldige bijdrage kan leveren aan één van de grote problemen in het beroepsonderwijs van vmbo tot en met Hogeschool en Universiteit: dat van drop-outs.
Daarnaast biedt Jobklas ook voor het reguliere beroepsonderwijs mogelijkheden om veel directer aan te sluiten op de steeds veranderende eisen van de arbeidsmarkt.

Een groot deel van de Jobklas opleiding gebeurt on-line met verschillende multimedia toepassingen voor leerling én docent. Breedband is hier werkelijk een multiplier.
Jobklas biedt een goede mogelijkheid om met aansprekende elektronische middelen de student te laten leren met zijn/haar computers en toch het vereiste aantal contacturen te maken. Jobklas biedt de mogelijkheid om zelfs heel gericht die leemten/gaten van kennis en vaardigheden op te vullen om de studenten een perfecte match te geven met specifieke vacatureprofielen in de arbeidsmarkt. Daarom is, in de ogen van de jury, Jobklas de terechte winnaar van de 'NBL Award 2007'.