vvcr a deux werken aan oprichting taxi-college aan taxibranche

29.05.2007 / 14:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: A deux

A deux

PERSBERICHT

Almere, 29mei 2007

VVCR en A DEUX werken met oprichting Taxi-College
aan professionalisering taxibranche

Reïntegratie- en trainingsbureau A DEUX en het Verkeers Veiligheids College Rijssen (VVCR) hebben op vrijdag 18 mei 2007 het Taxi-College opgericht. Het Taxi-College zal zich op professionele wijze gaan bezighouden met werving, selectie, opleiding, instroom en doorstroom van taxichauffeurs.

VVCR en A DEUX zorgen gezamenlijk voor de selectie van de chauffeurs. Vervolgens neemt VVCR het opleidingstraject voor haar rekening. A DEUX neemt daarna de plaatsing en begeleiding op de werkvloer voor haar rekening. Om de dienstverlening helemaal compleet te maken, werkt het Taxi-College samen met Consolid uitzendbureau. Consolid heeft twintig jaar ervaring in het uitzenden van beroepschauffeurs en verzorgt gedurende zes maanden het uitbetalen van loon. Hierdoor komen taxibedrijven voor minimale administratieve lasten te staan en krijgen ze ruim de tijd om de nieuwe medewerkers te beoordelen voordat ze in dienst worden genomen.

Met de oprichting van het Taxi-College wordt ingespeeld op ontwikkelingen in de sterk in beweging zijnde taxibranche. Zo worden de kwaliteitseisen steeds verder opgeschroefd en moeten alle chauffeurs in het bezit zijn van een zogeheten taxipas. Bovendien is het voor taxibedrijven moeilijk om tot een structurele en stabiele bedrijfsorganisatie te komen, omdat gemeenten en regio's hun opdrachten momenteel allemaal aanbesteden. Het verloop in de branche is door al deze ontwikkelingen groot. Het Taxi-College is vanuit het oogpunt van kwaliteit een adequaat antwoord op deze ontwikkelingen.

Zowel werkzoekenden als taxibedrijven kunnen voor meer informatie terecht op de website www.taxicollege.nl.

VVCR
VVCR bestaat al 35 jaar. Met 85 medewerkers wil VVCR een constante bijdrage leveren aan de verhoging van de verkeersveiligheid. Omdat het verkeer blijft veranderen, is ook VVCR steeds creatief en vernieuwend in haar concepten. Het cursusaanbod is altijd actueel, aangepast aan de nieuwe situaties en regelgevingen en richt zich op beroepschauffeurs en automobilisten. VVCR traint op jaarbasis ruim 34.000 cursisten. VVCR heeft vestigingen in Drachten, Lelystad en Rijssen, maar kan desgewenst ook beschikken over locaties in Gouda, Rosmalen en Weert.

A DEUX
A DEUX begeleidt en ondersteunt bedrijven, (overheids-)instanties als gemeenten, UWV, verzekeringsmaatschappijen en werkzoekenden onder meer op het gebied van: bedrijfsartsdienstverlening, arbeidsdeskundige dienstverlening, reïntegratiedienstverlening, inburgeringstrajecten, jobcoaching, bemiddeling tussen werkgever en werknemer, trainingen en onderzoeken (bijvoorbeeld sollicitatiemodules, loopbaanonderzoeken) en individuele coaching en begeleiding. A DEUX heeft vestigingen in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Enschede, Den Haag en Utrecht. Naast deze kantoorlocaties heeft A DEUX meerdere vaste regionale spreekuurlocaties. Door de regionale aanpak is het bedrijf uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt in de verschillende regio's.

Meer informatie:
info@adeux.nl of 036-548 82 50