Time : 14:08:56
Date : 29 May 2007
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer bekroont brede waaier aan projecten die duurzaam afval- en energiebeheer in Vlaanderen stimuleren

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer, dat in 2006 werd opgericht, heeft tot doel duurzame en innovatieve projecten rond duurzaam afval- en energiebeheer te ondersteunen.

Het bestuurscomité van het Fonds maakte de laureaten van de eerste projectoproep bekend: zes projecten verspreid over Vlaanderen ontvangen in totaal 124.400 Euro.

Met deze selectie biedt het Fonds voor de eerste maal financiële ondersteuning aan een brede waaier aan initiatieven die rond deze belangrijke en actuele milieuthematiek werken. De keuze van een onafhankelijke jury van deskundigen beantwoordt aan het oorspronkelijke opzet van het Fonds: het gaat om innovatieve projecten met een sterk multiplicatoreffect die zich richten naar verschillende doelgroepen: particulieren, consumenten, jongeren, bedrijven.

Als bijlage vindt u een korte omschrijving van deze zes projecten. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij één van onderstaande contactpersonen.

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer is een samenwerking tussen Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw), zij maken deel uit van het bestuurscomité dat de werkzaamheden van het Fonds coördineert in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Jaarlijks wordt 125.000 Euro ter beschikking gesteld voor projecten over heel Vlaanderen.

Indaver is een hoogtechnologisch bedrijf gespecialiseerd in integraal en duurzaam afvalbeheer voor bedrijven en openbare besturen. Indaver en Sleco, een dochteronderneming van Indaver, willen in het kader van het Fonds in Vlaanderen projecten met het oog op een duurzaam afval- en energiebeheer ondersteunen. Het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) heeft als doel de belangen van natuur en milieu in het Waasland te behartigen in de breedst mogelijke betekenis. Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw is de pluralistische en onafhankelijke federatie van meer dan 140 landelijke tot lokale natuur- en milieuverenigingen in Vlaanderen.

Indaver, BBL Vlaanderen vzw en Abllo vzw hebben de Koning Boudewijnstichting nauw betrokken bij de oprichting en de werking van het Fonds om voldoende te kunnen inspelen op de verwachtingen en noden zowel op lokaal niveau als op het niveau van Vlaanderen.

PERSCONTACT:

KONING BOUDEWIJNSTICHTING
SARAH REYN
REYN.S@KBS-FRB.BE
TEL +32-2-549 61 56
BREDERODESTRAAT 21
B-1000 BRUSSEL
WWW.KBS-FRB.BE

HELGA VAN DER VEKEN
JURYVOORZITTER
TEL +32-3-202 91 25
HELGA.VANDERVEKEN@ARGUSMILIEU.BE