Gemeente Someren


Zwerfafvaldag Varendonck-College

Woensdag 16 mei jl. hebben de leerlingen van klas 1 van het Varendonck-College zich een dag beziggehouden met zwerfafval. Zo zijn de leerlingen o.a. door een quiz meer te weten gekomen over zwerfafval, hebben ze zelf zwerfafval geprikt op enkele hotspots en zijn er twee blikvangers in Someren geplaatst. Wethouder Anja Thijs heeft samen met enkele leerlingen een blikvanger geplaatst bij de brug van Someren naar Asten (zie foto), de andere blikvanger is geplaatst op de Vaarselstraat richting Heeze. De dag werd gezamenlijk afgesloten met een zelfgemaakt raplied over zwerfafval.

Wethouder Anja Thijs heeft samen met enkele leerlingen een blikvanger geplaatst bij de brug van Someren naar Asten

De zwerfafvaldag is in samenwerking met de gemeente georganiseerd in het kader van de zwerfvuilcampagne die onlangs van start is gegaan. De zwerfafvaldag is voor de leerlingen slechts een voorproefje van de kennismaking met zwerfvuil. In het nieuwe schooljaar wordt met dezelfde leerlingen een vervolg gegeven aan het project.

Zwerfafval rap

Refrein:
schoon is zeldzaam 2x
Maar eigenlijk heel gewoon Natuur blijft bestaan
Sommige denken: wat heb je eraan?!

Zwerfafval is echt niet goed Ruim dus op met heel veel spoed Als je afval op de grond gooit Dan vergaat het nooit
Ziet de politie je, dan krijg je geen groeten Maar je krijgt een dikke vette boete

Refrein

Laat het zwerfafval niet voorbijgaan Kijk niet om, maar kom erbij staan Afval is slecht voor het milieu Voor bomen, dieren is het sneu Doe niet zo stoer
Met die rommel op de vloer Gooi kauwgom niet op de grond Maar stop het in je mond

Refrein