Gemeente Woerden


* Persberichten

Een golfterrein in Kamerik?

29 mei 2007
Al jaren koestert Woerden de wens om in haar gemeente een golfterrein te realiseren. Slechts weinig locaties komen hiervoor in aanmerking. Op dit moment doet zich een mogelijk voor in Kamerik, in het gebied dat ligt in de bocht van de Spruitweg tegenover poldersportbedrijf de Boerinn. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om hier de lang gewenste een golfbaan te realiseren.
Het initiatief van dit voorstel ligt bij de Woerdense GolfverenigingCattenbroek. Zij kan de benodigde gronden pachten van de grondeigenaar en heeft inmiddels een passend ontwerp laten maken. Volgens de golfvereniging wordt het een volwaardig golfterrein dat goed in de landschappelijke omgeving ingepast zal worden.

De gemeente heeft positief gereageerd op het initiatief. Met een golfbaan komt er een belangrijke sportfaciliteit voor de inwoners van Woerden bij.

Voor Kamerik kan het golfterrein een impuls geven aan de gewenste recreatieve economie die past bij het landschap erom heen. Toch ligt er nog een aantal vraagstukken, die onderzocht moeten worden. Ook gaat de gemeente eerst het gesprek aan met de provincie Utrecht. De provincie speelt immers een grote rol speelt bij dergelijke ontwikkelingen.

Pas wanneer deze oriëntatiefase positief uitpakt voor de Kamerikse plannen, zal er een informatieavond georganiseerd worden om alle belangstellenden op de hoogte te brengen van het voorstel. Wethouder Groeneweg: ` Ik kan me voorstellen dat de Golfvereniging liever gisteren dan vandaag de golfbaan wil realiseren. Toch willen we ook hier als gemeente zorgvuldig handelen.'

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |