Gemeente Vlaardingen


Internationale sportontmoeting

29 mei 2007

de tennissers, een statiefoto

Het weekend van 26 en 27 mei stond in het teken van internationaal voetballen en tennissen. Van vrijdagmiddag tot zondagavond waren sporters uit partnerstad Moravská Trebová in Vlaardingen op bezoek.

Aan het voetbaltoernooi deden teams mee uit Vlaardingen (VFC en Victoria), de rest van Nederland (Zoetermeer en Slikkerveer), Groot-Brittannië (Southampton), Duitsland (Kommern) en Moravská Trebová. VFC organiseerde dit toernooi voor de 29^ste keer, en die ervaring was weer goed te merken. Eindstand: FC Zoetermeer won met 36 punten, tweede was Southampton met 31 punten en derde

Victoria met 29 punten.

Het tennissen (zie foto) was dit weekend op een bijzonder hoog niveau. En de organisatie, door leden van de tennisclub VLTC (o.a. Chris van Baal, Tim v.d. Berg en Jaap Hogenboom), net zozeer. In de enkels had Vlaardingen het erg zwaar, maar dankzij de dubbels brachten we de achterstand van de ochtend terug van 2 - 7 naar 7 - 9. Wordt vervolgd, volgend jaar, in Moravská Trebová.

Partneractiviteiten

Op 15 - 17 juni gaat een Vlaardingse delegatie naar de 750^ste verjaardag van Moravská Trebová: burgemeester, wethouders, ondernemers, de Mikkies, persvertegenwoordigers en een Shantykoor. Verder werken Vlaardingen, Moravská Trebová en Romny (Oekraïne) samen aan publieke dienstverlening in Romny. De afsluiting is in september.