Provincie Utrecht

recreatiemogelijkheden op Utrechtse Heuvelrug

Nieuwe recreatiemogelijkheden op Utrechtse Heuvelrug

29-5-2007 -

Provincie Utrecht investeert ruim 400.000 euro in recreatieschap

In 2008 komen er op de Utrechtse Heuvelrug nieuwe recreatiemogelijkheden. De provincie Utrecht die bijna de helft van de totale kosten financiert, stelt hiervoor ruim 440.000 euro beschikbaar aan het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijngebied. De plannen voor uitbreiding van de recreatiemogelijkheden blijken uit de begroting van het recreatieschap, waarvan de provincie Utrecht deelnemer is. GS hebben ingestemd met de financiering van deze nieuwe projecten.

Eén van de drukstbezochte recreatieterreinen op de Utrechtse Heuvelrug is het Henschotermeer. Het recreatieschap is van plan om volgend jaar het parkeergeld automatisch te innen. Informatieborden bij het bosmeer en het speelschip worden vervangen. Bovendien wordt in 2008 een start gemaakt met de realisatie van een nieuw restaurant langs de oevers van het Henschotermeer. Ook het Doornse Gat bij de provinciale weg N225 krijgt extra faciliteiten. De kiosk wordt uitgebreid en op het terrein worden culturele evenementen georganiseerd. Het recreatieschap wil onderzoeken of het mogelijk is om hier op kleine schaal 's nachts te kamperen. Op het terrein Gravenbol komt verder in 2008 een proef met camperplaatsen en worden de informatieborden op het speeleiland vernieuwd. Verder bouwt het recreatieschap op het terrein Rode Haan een aanlegsteiger voor kanovaarders en wordt op het Valleikanaal tussen Rhenen en Woudenberg de kanoroute uitgebreid. Deze route wordt vervolgens beheerd door het recreatieschap.

Klimbos op de Heuvelrug
Ook voor wandelaars worden de recreatiemogelijkheden op de Heuvelrug aanzienlijk uitgebreid. Nieuw is de aanleg in 2008 van vijf wandelroutes langs de Stichtse Lustwarande. Deze starten bij de Wensput, het centrum van Doorn, het Doornse Gat, de Hoogstraat en de Donderberg. Een opvallende attractie bedoeld om te genieten van het natuurschoon van de Heuvelrug wordt het vernieuwde recreatieterrein Kwintelooijen. Hier komt vanaf 2008 een klimbos. Bezoekers kunnen vanuit de toppen van de bomen een klimroute volgen en zien zo de Heuvelrug vanuit een geheel nieuw perspectief. Bij het klimbos komt ook een informatiecentrum met horecavoorziening. Het vernieuwde recreatieterrein wordt bovendien aangesloten op fiets- en wandelroutes door de omgeving.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196