Ingezonden persbericht


Paul Zincken treedt aan als Director Healthcare SAP Nederland

's-Hertogenbosch, 29 mei 2007- Paul Zincken (45) is per 14 mei 2007 aangesteld als Director Healthcare SAP Nederland. Onder leiding van Zincken zal SAP, samen met vooraanstaande partners in de zorg, haar sterk groeiende positie verder uitbouwen. SAP biedt invulling met SAP for Healthcare aan de toegenomen belangstelling voor geïntegreerde bedrijfsvoering, elektronische patiëntendossiers en een efficiëntere patiëntenlogistiek.

Meer dan 20 jaar IT-ervaring, waarvan 12 jaar in de healthcare sector, neemt Paul Zincken mee naar SAP. Na bij IBM werkzaam te zijn geweest, heeft Paul zich sinds 1998 als directeur van INNOVIT met software op de zorgsector gefocust. Hierna werkte hij als Salesmanager voor Getronics PinkRoccade Healthcare.

Paul Zincken volgt Jo Bollen op, die als Director Healthcare bijna drie jaar SAP Nederland vertegenwoordigde binnen de gezondheidszorg. In die periode heeft SAP tientallen kleine en grotere zorgorganisaties als nieuwe gebruikers mogen verwelkomen. Jo Bollen is nu werkzaam bij Phobos, een belangrijke SAP partner in de zorg.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 38.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Bezoek ook: www.sap.nl


* SAP definieert het begrip 'bedrijfssoftware' als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende applicaties, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).

***