Exclusieve Vividus gewild bij dieven

29.05.2007 / 15:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lammers van toorenburg

Lammers van toorenburg

Bunnik, 29 mei 2007
In het Pinksterweekend hebben twee Hästens-speciaalzaken onverwachts bezoek gehad. Dieven stalen het duurste bed ter wereld, de Vividus, uit de beddenspeciaalzaak in Apeldoorn en in Alphen aan de Rijn. Of de diefstallen met elkaar verband houden, is niet bekend. In mei 2007 verdween er al een Vividus-bed uit de Hästens-winkel in Son. Dankzij het snelle handelen van de politie is inmiddels een deel van de buit teruggevonden.

De populariteit van het bed bij dieven is opmerkelijk. De Vividus is namelijk onmogelijk door één persoon te tillen. Het bed bestrijkt de oppervlakte van een auto en heeft een gewicht van 250 kilo. Het zwaarste onderdeel is het robuuste houten frame. Gemiddeld duurt het 150 uur om een Vividus volledig met de hand te produceren, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen.

Over Hästens
Hästens is een familiebedrijf dat in 1852 met zijn activiteiten is begonnen en nu de oudste beddenfabrikant van Zweden is. Het bedrijf is gevestigd in Köping en de bedden worden ook nu nog door bekwame ambachtslieden van zuivere, natuurlijke materialen gemaakt. Hästens-bedden hebben het Zwaan-milieukeurmerk. Hästens wordt onder andere verkocht in Zweden, Andorra, België, China, Denemarken, Dubai, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Italië, Libanon, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Saoedi-Arabië, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten en Zwitserland. Het bedrijf heeft momenteel circa 260 mensen in dienst.


- einde persbericht -