Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines viert 200.000ste passagier op route Amsterdam - London City

Amsterdam, 29 mei 2007 - Vandaag viert VLM Airlines feest op Amsterdam Airport Schiphol, waarbij de 200.000ste passagier van VLM Airlines op de route Amsterdam - London City in de prijzen valt.

Op 4 april 2005 startte VLM Airlines met de route tussen Amsterdam en London City. In twee jaar tijd is deze verbinding uitgegroeid tot één van de belangrijkste routes van de luchtvaartmaatschappij waar maar liefst 200.000 passagiers al gebruik van hebben gemaakt.

De 200.000ste passagier, de heer Sloterdijk die werkzaam is bij ABN AMRO, vertrok vandaag op zakenreis naar Londen. Hij werd verwelkomd door de heer William Vet, Regional Manager VLM Airlines Nederland, en door de heer Marcel Lekkerkerk, Manager Aviation Marketing Amsterdam Airport Schiphol. De gelukkige passagier ontving een fles champagne en twee retourtickets van VLM Airlines. De heer Sloterdijk reageerde verrast: "ik reis regelmatig naar Londen om daar vergaderingen bij te wonen. London City Airport is de ideale luchthaven aangezien het vlak bij de City gelegen is en mijn reistijd kort en aangenaam maakt. Dit is erg relax als je nog een drukke dag voor de boeg hebt."

William Vet, Regional Manager Nederland voor VLM Airlines benadrukte: "De route Amsterdam - London City is één van de belangrijkste routes in ons netwerk en kent sinds de start een continue groei." Hij voegt eraan toe: "De korte inchecktijden en de snelheid waarmee onze Amsterdamse passagiers het centrum van Londen kunnen bereiken zijn duidelijke troeven voor onze zakelijke reizigers."

De verbinding tussen Amsterdam en London City wordt enorm gewaardeerd door de zakenreizigers. Onderzoek* toont aan dat maar liefst 79.9% van de passagiers deze route voor zakelijke doeleinden gebruikt. De voornaamste redenen waarom passagiers verkiezen om met VLM Airlines te vliegen zijn: de locatie van London City Airport, de korte inchecktijden, de snelle in- en uitstapprocedures en de vriendelijkheid van het personeel van deze luchtvaartmaatschappij.

Jacques Hoendervangers, Director Aviation Marketing van Amsterdam Airport Schiphol, zei: "Wij feliciteren VLM Airlines van harte met het behalen van deze mijlpaal. In opmerkelijk korte tijd heeft VLM Airlines de route Amsterdam - Londen City uitgebouwd tot 14 retourvluchten per werkdag. Dit toont aan dat de dienst duidelijk in een behoefte voorziet".

Bericht aan de redactie : Foto van de overhandiging is verkrijgbaar op aanvraag


* Fly to Delight Onderzoek 2007

VLM Airlines in profiel

VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa.

De onderneming genereerde over 2006 voor de negende keer op rij winst en heeft 425 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2005 en 2006 met 9 % toe tot 682.000.

In januari 2006, kreeg VLM Airlines de titel van 'Regional Airline of the Year' uitgereikt door het prestigieuse magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com of contacteer uw reisagent.

VLM AIRLINES
Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

VLM Airlines - Regional Manager
William Vet
Tel: 010 451 7777
Mobile: 06 22933123
E-mail: william.vet@flyvlm.com

Outsource - Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
GSM: +32 (0)477 436 434
Email : nico.tempelaere@outsource.be