Onderwijs wil brede advisering bij visie en leerconcepten

29.05.2007 / 15:53 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Malmberg uitgeverij b.v.

Malmberg uitgeverij b.v.

Onderwijs vraagt om brede advisering bij visie en leerconcepten. Uitgeverij Malmberg neemt TSM Consultants over

Uitgeverij Malmberg, uitgever van onder meer leermethoden, Okki, Taptoe en Sesamstraat, onderdeel van SanomaWSOY, heeft vorige week het bedrijf TSM Consultants overgenomen. Malmberg zet met deze overname weer een stap om als onderwijsspecialist kinderen, jongeren en volwassenen te ondersteunen in hun ontwikkeling. TSM consultants biedt training en advies op het terrein van didactiek, leerlingen- en docentbegeleiding, verandermanagement en onderwijsontwikkeling. Malmberg verkrijgt met de overname een toonaangevende positie in adviesdiensten voor scholen van het basis-, voortgezet-, mbo- en hbo-onderwijs.

Voor Malmberg is de overname ook van belang omdat TSM en haar netwerk wetenschappelijke en in de praktijk beproefde producten heeft ontwikkeld zoals de Taak & Toets en TGO (taakgestuurd onderwijs). Dr. H. Witteman en Prof. Dr. M. Boekaerts staan aan de wieg van deze producten. Alle kennis zal toegepast worden bij de ontwikkeling van nieuwe leerconcepten waarbij motivatie en leerresultaat voorop staan. Bovendien zijn de consultants en trainers dagelijks in contact met scholen en dat stelt Malmberg in staat om actuele school- en leerlingontwikkelingen direct te vertalen in nieuwe leerconcepten.

Samenwerken bij schoolvisie- en leerconceptenontwikkeling is de toekomst. Malmberg speelt in op de wens van vele scholen om vanuit een brede benadering naar de toekomst van een school te kijken. Scholen worden nu vaak begeleid bij visie-ontwikkeling en regelen zelf de aanschaf van leermiddelen, trainingen etc. Uniek is dat Malmberg nu met scholen kan samenwerken bij visie-ontwikkeling en implementatie. Dit betekent dat Malmberg enerzijds scholen adviseert bij het analyseren en ontwikkelen van een (nieuwe) schoolvisie én helpt met de implementatie via leermiddelen en trainingen. Anderzijds helpt Malmberg scholieren bij school- en studiekeuze en de ontwikkeling van interesses en competenties. Het nieuwe aanbod van Malmberg sluit exact aan op de conclusies van de Inspectie in het Onderwijsverslag 2006. Hierin worden als belangrijkste aandachtspunten voor scholen genoemd: het verbeteren van leerlingenzorg, vermindering van voortijdig schoolverlaten door bv meer samenhang in leerstofaanbod en meer begeleiding én maximale talentontwikkeling.

Einde persbericht

Achtergrondinformatie Malmberg
Malmberg is één van de grootste uitgevers van leer- en ontwikkelconcepten voor het basis-, voortgezet onderwijs en BVE. Malmberg stelt de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen centraal bij de ontwikkeling van leermiddelen en diensten. Daar betekent dat vanuit een duidelijke visie samen met scholen, docenten en leerlingen ontwikkeld wordt. Analyse, advies en training van managers en docenten vormt een belangrijke rode draad. Door de overname van TSM Consultants en eerder ook de bedrijven Aromedia Educatief en LDC is Malmberg meteen een vooraanstaande partner op het vlak van leerlingen- en docentbegeleiding, verandermanagement en onderwijsontwikkeling .

Meer informatie over dit persbericht
Uitgeverij Malmberg
Postbus 233
5201 AE s Hertogenbosch
Joachim Driessen (algemeen directeur), telefoon: (073) 6 288 743 www.malmberg.nl