KNHS


VdB Cup 2007 voor Hendrik Jan Schuttert en Maikel van der Vleuten 29 mei 2007
Maikel van der Vleuten wint vdB-Cup 2007

ZELHEM (KNHS) - Tijdens de spannende finales van de vdB Cup deden Hendrik Jan Schuttert (Ommen) en Maikel van der Vleuten (Mierlo) , koplopers in de tussenstand, wat ze moesten doen: met prima resultaten de voorsprong behouden en de eindoverwinning opeisen. Voor beide ruiters is de overwinning van de vdB Cup de bevestiging van een zeer sterk seizoen.

Bij de Junioren bleven drie combinaties foutloos over beide manches en kwalificeerden zich daarmee voor de barrage. Ruben Romp (Riel) ging als eerste van start in deze barrage. Net zoals in de eerste en de tweede manche hield hij de lei schoon, maar de tijd was net niet scherp genoeg om Laura Spekenbrink (Diepenheim) voor te blijven. Ivo Biessen (Budel) wist de tijd van Romp niet te verbeteren, maar bleef wel foutloos. Laura Spekenbrink liet met haar Holland-afstammeling Minardi echter niets aan het toeval over en klokte 29.76 seconden. Ruim voldoende voor het winnen van de finalewedstrijd en een derde plaats in de eindstand om de vdB Cup.
De nummer één en twee van de eindstand waren geen deelnemer aan de barrage, maar werden resp. achtste en zesde in de finalewedstrijd. Hendrik Jan Schuttert hield met zijn Odin de eerste plaats in het klassement vast en sleepte hiermee de eindoverwinning van de vdB Cup voor Junioren binnen. Ook Geert van Asten (Waalre) plaatste zich niet voor de barrage, maar met zijn vijfde plaats haalde hij voldoende punten binnen om zijn tweede plaats in de eindstand veilig te stellen.

Bij de Young Riders bleven twee combinaties foutloos over beide manches. De barrage ging tussen Caroline Poels (Swolgen) met Riviera en Gerben Morsink (Beuningen Ov) met Ontario. Caroline Poels beet het spits af in de barrage. Een foutloos parcours in een scherpe tijd van 34,00 seconden was haar resultaat. Dit leverde haar de winst op in de finalewedstrijd. Gerben Morsink sloot de barrage af met één springfout en werd hiermee tweede. Maikel van der Vleuten werd derde in de finalewedstrijd. De voorsprong die Maikel in de tussenstand had opgebouwd, kwam met zijn derde plaats geen moment in gevaar, waarmee hij de vdB Cup ook dit jaar voor zich opeiste. Tweede in de eindstand werd Remon Romp (Riel) met de Indoctro afstammeling Praline. De derde plaats was voor Aniek Poels (Swolgen) met Reflection.

Bondscoach Sven Harmsen sprak tijdens de prijsuitreiking namens de KNHS en de ruiters zijn erkentelijkheid uit naar sponsor Van den Boogaard Snelvervoer: Wij zijn blij met de vdB Cup en de mogelijkheden die deze competitie biedt in de voorbereiding naar de kampioenschappen.

Uitslag competitiewedstrijd vdB Cup Junioren Zelhem 27 mei 2007

Naam Paard Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Laura Spekenbrink Minardi Diepenheim 0.00 0.00 29.76
2 Ruben Romp Rinus Riel 0.00 0.00 32.12
3 Ivo Biessen Reality Budel 0.00 0.00 32.56

Uitslag competitiewedstrijd vdB Cup Young Riders Zelhem 27 mei 2007

Naam Paard Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Caroline Poels Riviera Swolgen 0.00 0.00 34.00
2 Gerben Morsink Ontario Beuningen Ov 0.00 4.00 36.38
3 Maikel van der Vleuten Audis Naomi Mierlo 4.00 75.04

Einduitslag vdB Cup Junioren 2006/2007

Naam Paard Woonplaats Punten
1 Hendrik Jan Schuttert Odin Ommen 79,5
2 Geert van Asten Koodwill Waalre 73,5
3 Laura Spekenbrink/td> Minardi Diepenheim 69

Einduitslag vdB Cup Young Riders 2006/2007

Naam Paard Woonplaats Punten
1 Maikel van der Vleuten Audis Naomi Mierlo 99,5
2 Remon Romp Praline Riel 53
3 Aniek Poels Reflection Swolgen 48,5