Gemeente Alkemade


Feestpaal voor start bouw project De Bloemen

29-05-2007

Woensdag 23 mei 2007 werd de officiële eerste paal voor het woningbouwproject De Bloemen in Roelofarendsveen geslagen. Wethouder Jan Uit den Boogaard sloeg deze feestpaal en werd daarbij geholpen door zes kopers van woningen in De Bloemen.

Het feestje dat Bemog op het bouwterrein organiseerde werd druk bezocht. Onder andere kopers, omwonenden, architecten, makelaars, medewerkers van de woningbouwvereniging en gemeente waren hiervoor uitgenodigd. Onder het genot van een hapje en een drankje werden speeches gehouden en werd de feestpaal geslagen. Daarmee is de start van de bouw van 60 huurwoningen en 185 koopwoningen een feit.

Het project De Bloemen is een gezamenlijke ontwikkeling van Bemog Projektontwikkeling Almere B.V. en de gemeente Alkemade. De Woningbouwvereniging Alkemade is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de huurwoningen. Het plan en de ontwerpen van de woningen is met deze partijen gezamenlijk opgepakt. Het project heeft verschillende soorten woningen zoals starterswoningen, rijwoningen, herenhuizen, en appartementengebouwen. Inmiddels hebben veel mensen een woning in dit plan gekocht en is 80% verkocht. Het totale project is vermoedelijk begin 2009 afgerond.