Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Hoogeveen, 29-05-2007

Bedrijfsinbraken
MEPPEL - In de nacht van maandag op dinsdag is in Meppel ingebroken in twee bedrijfspanden. Dit gebeurde aan de Bremenbergweg bij een gemeentelijke boerderij waarin o.a. tijdelijk de duivenvereniging De Valk is gehuisvest. De tweede inbraak was bij een bedrijf aan de Prinsengracht. De buit bestond o.a. uit geld, computers en bijbehorende apparatuur.

Bekeurd voor verbranden afval
ZUIDWOLDE - De politie bekeurde dinsdagmorgen een 30 jr. inwoner van Zuidwolde. De man verbrandde tuinafval op twee plaatsen langs de Linieweg in Zuidwolde. Als hij een transactievoorstel van ¤ 150,- betaalt kan hij verdere strafvervolging voorkomen.

Man aangehouden na negeren stopteken en beledigen agenten GIETEN - De politie hield dinsdagmiddag op de N34 bij Gieten een 75 jr. man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Dit ging met veel moeite gepaard. De man wilde niet uit de auto komen waarna een ruit werd ingeslagen. Hij sloeg, spuugde en beledigde de agenten en verzette zich hevig. De man was kort daarvoor op de N34 bij Eelde door de douane gecontroleerd. Toen opsporingsambtenaren van de douane hem aanspraken ging hij er rijdend vandoor. Stoptekens negeerde hij waarna de hulp van de politie werd ingeroepen. Toen hij ook stoptekens van ene motoragent negeerde werd bij Gieten het verkeer stilgezet zodat de man wel moest stoppen. Hij wilde echter negers aan meewerken, gaf zijn rijbewijs en kentekenbewijs niet af en wilde niet uit de auto komen. Toen hij vervolgens de agenten begon uit te schelden voor pooiers was de maat vol. Omdat hij zijn auto niet open wilde doen is een ruitje ingeslagen en de man onder hevig verzet aangehouden. Daarbij sloeg hij o.a. een agent met een paraplu. De man is overgebracht naar het politiebureau in Assen en voor nader onderzoek ingesloten. (07-144582)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.