Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29 mei 2007)

BERGEN OP ZOOM, 29 mei 2007

Geld buitgemaakt bij overval
ROOSENDAAL: Bij een gewapende overval op een maaltijd-bezorgservice aan de Boulevard is een geldbedrag buitgemaakt. Zondagavond tussen 23.15 en 23.30 uur kwam een drietal mannen de zaak binnen met een vuurwapen. Zij bedreigden daarmee het aanwezige personeel. Vervolgens hebben de daders de dagopbrengst meegenomen en zijn ze ervandoor gegaan.
De daders droegen bivakmutsen en donkere kleding. Één van de personen droeg een beige sweater met capuchon. Het is niet bekend wat het drietal naartoe is gevlucht. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Grafplaat gestolen van begraafplaats
LANGEWEG: Vanaf een begraafplaats aan de Kloosterlaan is tussen 8 mei en 24 mei een marmeren legplaat gestolen vanaf een familiegraf. De legplaat weegt zwaar en kan niet zomaar ongezien worden weggenomen. De familie van de overledene is geschokt en roept getuigen op die mogelijk iets hebben gezien.
De familie heeft aangifte gedaan van grafschennis.

Man berooft van geldbedrag
ROOSENDAAL: Een 20-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van een geldbedrag. De man liep op de Markt een horecagelegenheid uit toen hij werd aangesproken door een onbekende man. De man vroeg hem geld. Toen het slachtoffer dit weigerde liet de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien. Hier schrok het slachtoffer zo van, dat hij direct een geldbedrag heeft gepind en dit heeft overhandigd aan de verdachte. Die is hierop de Tussen de Markten opgelopen en verdwenen.

Politie houdt man aan met softdrugs
ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond een tweetal mannen aangehouden voor het bezit van softdrugs. De mannen overhandigde elkaar, zonder dat zij wisten dat de politie hen in het oog had, een zakje met vermoedelijk softdrugs. Bij controle van het tweetal bleek het hier te gaan om 6 gram hasj en hennepgruis. De verdachten, twee 30-jarige inwoners van Roosendaal en het Belgische Zoersel, zijn na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt man aan voor bedreiging en huiselijk geweld BERGEN OP ZOOM: Een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond aangehouden voor bedreiging en huiselijk geweld. De verdachte had gedreigd het huis van zijn ex-vrouw in brand te steken. Ook had hij de vrouw al meerdere malen mishandeld. De ex-vrouw heeft aangifte gedaan. De man zit vast voor nader verhoor.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
ROOSENDAAL: De zoon des huizes van een gezin in de Dijken is maandagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De zoon heeft al meerdere malen gezorgd voor escalatie in het gezin en moest nu wederom worden aangehouden voor bedreiging.

Politie houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagochtend op de Van Beethovenlaan een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 553 bestuurders de controle. De toegestane snelheid bedraagt daar 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur. 128 bestuurders gingen in overtreding.

Auteur: Nicolette Bovenhorst