Time : 16:10:00
Date : 29 May 2007
Sender Name: Emakina

Groupe Reflect vervoegt Emakina

BRUSSEL, 29 MEI 2007 - Vandaag kondigt Emakina Group aan dat het een meerderheidsaandeel neemt in het kapitaal van de Franse groupe Reflect. Deze beslissing zal de verankering van Emakina Group in Frankrijk vergroten en is een verrijking van haar strategische consultancy-politiek.

Groupe Reflect, opgericht in 1997, stelt zeventien mensen te werk en heeft gerenommeerde klanten als Legrand, Nike, L'Oréal, Danone en Business Objects. In 2006 realiseerde Reflect een omzet van meer dan
1,5 miljoen euro en een EBITDA van meer dan 340.000 euro.

"Door de aanwinst van groupe Reflect zijn we actiever en zichtbaarder op de Franse markt. Het is een markt waar we uiteraard graag in willen investeren. Niet alleen is het een grote markt, maar de geografische ligging maakt hem ook zeer interessant," zegt Brice Le Blévennec, voorzitter van Emakina. Groupe Reflect heeft niet alleen veel ervaring met PHP, maar de studie- en adviesgroep vult perfect de strategische cel aan die Emakina vorig jaar heeft opgericht. En ten slotte is groupe Reflect erg bezig met het gebruik van alle technologie die te maken heeft met Web 2.0. Die drang naar vernieuwing en de honger naar kennis komt overeen met de filosofie van een groep als Emakina, die voortdurend aan de top wil blijven staan als het gaat over nieuwe media."

"Onze komst bij Emakina Group positioneert ons helemaal aan de top als speler op het vlak van het nieuwe-generatieweb," zegt Manuel Diaz, medeoprichter van groupe Reflect. Emakina Group brengt ons een expertise bij die ten goede zal komen van onze Europese klanten. Emakina is al marktleider in België en kan voor de Franse markt voortaan rekenen op de kennis en de ervaring van een gepassioneerd team. We delen dezelfde visie en bedrijfscultuur."

Emakina Group wordt meerderheidsaandeelhouder in groupe Reflect ten belopen van 50,1% en neemt een optie op de overname van het resterende aandelenpakket dat nog in handen is van de oprichters. Deze eerste participatie vertegenwoordigt een investering van iets meer dan 1,2 miljoen euro De uiteindelijke waarde van de overname zal afhangen van het resultaat dat groupe Reflect zal neerzetten bij drie volgende campagnes. De overname der aandelen wordt gefinancierd met eigen middelen, deels cash, deels door het uitschrijven van nieuwe aandelen, afhankelijk van de resultaten. De acquisitie van groupe Reflect zal een gunstige impact hebben op de marges van Emakina Group.

Emakina Group bevestigt door deze aanwinst haar expansiestrategie die erop gericht is een interactieve communicatiegroep van Europees niveau te ontwikkelen. De acquisitie van groupe Reflect in Frankrijk is een logische stap na de overnamen van Design is Dead (Antwerpen) en SunTzu (Rotterdam) tijdens het eerste semester van 2007.

Bij deze operatie gelden de gebruikelijke garantievoorwaarden die bij dit soort transactie worden gehanteerd en ook de Raad van Bestuur van Emakina Group moet zijn goedkeuring verlenen aan de acquisitie

Meer inlichtingen?

Olivier De Doncker
Communication Manager Emakina
Tel.: 0473.96.93.37
E-mail: odo@emakina.com

Over Emakina
Emakina, opgericht in 2001, is het eerste onafhankelijke en interactieve webagency in België. Emakina geeft niet alleen advies, maar staat ook op het vlak van creatie, design en technologie nationale en internationale klanten bij. Enkele namen: Proximus, D'Ieteren, SN Brussels Airlines, Electrabel, Dexia, Wrangler Europe, Fortis, Base en Total. Sinds 7 juli 2006 is Emakina een op Alternext (voor de snel groeiende small- en midcapondernemingen gereserveerde afdeling van Euronext) genoteerde onderneming. In 2006 heeft het verkoopcijfer van Emakina 8.448.423,21 euros bereikt.

Over groupe Reflect
Opgericht in 1997 door Carlos en Manuel Diaz, groupe Reflect helpt privéondernemingen en publieke bedrijven om hun voordeel te doen met communicatie- en informatietechnologie. Groupe Reflect streeft met een ploeg van 17 mensen naar een globale, maar ook creatieve en vernieuwende aanpak van het internet, gebaseerd op een grondige technologische kennis van nieuwe technieken en gebruiken. Elke dag werkt groupe Reflect aan internetoplossingen waarin nieuwe technologieën de ontwikkeling en de prestaties van klanten ten goede komen.

URL: http://www.emakina.com