FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: poortactie bij bioMérieux Boxtel voor goede cao

Vakbond FNV Bondgenoten organiseert dinsdag 29 mei een poortactie bij bioMérieux als begin van een serie acties om een goed cao af te dwingen. Het overleg over een nieuwe cao voor de ruim 300 werknemers van het bedrijf liepen eind vorige maand vast, toen de directie een eindbod neerlegde dat ver achterblijft bij wat FNV Bondgenoten wil.

Komende dinsdag gaat de bond daarom bij de poorten van het bedrijf in Boxtel pamfletten uitdelen aan de werknemers. Die krijgen daar ook een zakje met broodkruimels bij. Die staan symbool voor wat de directie biedt volgens Gijs Hompe, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wat bioMérieux op tafel legt is ver onder de maat. Een loonsverhoging van 1,75 procent halverwege het jaar is niets meer dan een handje broodkruimels als je het zet naast de 3 procent die wij vragen". Hompe wijst ook op het cao-akkoord dat begin deze week is afgesloten bij Akzo Nobel, het voormalige moederbedrijf van bioMérieux. "Daar is 3 procent wel mogelijk", stelt Hompe.

De actie komende dinsdag is een opstapje naar een uitgebreider actietraject, dat onvermijdelijk lijkt als bioMérieux niet alsnog over de brug komt met een beter bod.

BioMérieux ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor medische analyses.

---