Gemeente Dongeradeel



---

Mobiele muziektent bijna klaar

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de mobiele muziektent, die in het kader van het Bonifatiusproject wordt gebouwd. Nog voor de zomer kan de muziektent in gebruik worden genomen.

De muziektent is mobiel en kan daardoor worden gebruik voor verschillende doeleinden op verschillende locaties. Stichting Roem Dokkum wordt verantwoordelijk voor het beheer en zal de muziektent gaan verhuren. De financiële middelen voor de muziektent zijn voor een deel opgebracht door de lokale bevolking door middel van acties van de Stedelijke Harmonie Dokkum, de Rotary en de Lions. Vertegenwoordigers van beide Dokkumer muziekkorpsen zijn betrokken geweest bij de bouw.

De mobiele muziektent is onderdeel van de Bonifatiusroute. Dit is een cultuurhistorische wandel- en vaarroute die de toerist langs alle aan Bonifatiusverwante historische plekken in Dokkum leidt. Naast de mobiele muziektent kent de route nog andere projectonderdelen: Altaar met kunstwerk op de Markt, de Stiltetuin naast de Grote Kerk, Kunstmarkeringen door de binnenstad, herstel van de oude Admiraliteitshelling, de opwaardering van het Bonifatiuspark, de verbouw van museum Het Admiraliteitshuis en de totstandkoming van een boekje over de Romaanse Kerken in Noordoost Friesland.