Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Gouden Kooi's Amanda in een nieuw jasje (zonder bont) Bont voor Dieren organiseert fashiondesign-wedstrijd

Amsterdam, 29 mei 2007 - Amanda, bewoonster van de Gouden Kooi, heeft haar bontjassen de deur uitgedaan als statement tegen dierenleed. Daarom verdient zij een paar nieuwe jasjes, vindt Bont voor Dieren. We dagen modebepalend Nederland uit een diervriendelijke jas te ontwerpen voor de fashiondesign-wedstrijd Amanda's jasje. Amanda zal na 1 augustus bepalen welke twee ontwerpen zij zal gaan dragen.

Bling-bling and brains
Aanleiding voor de fashiondesign-wedstrijd Amanda's jasje is een uitzending van het Tien-televisieprogramma De Gouden Kooi (12 april 2007). In deze aflevering overtuigde de directeur van Bont voor Dieren, Claudia Linssen, bewoonster Amanda ervan dat bont een overbodig artikel is dat dierenleed veroorzaakt. Amanda leverde haar twee bontjasjes in bij Bont voor Dieren onder het motto 'If you stop buying, the animals stop dying'. Claudia Linssen: 'Geweldig! Amanda combineert bling-bling met brains! Door haar bontjassen af te staan geeft zij bovendien een belangrijk signaal af aan andere modebewuste, jonge vrouwen: bont kan écht niet. Bont voor Dieren is blij met dit gebaar. Daarom hebben we deze ontwerpwedstrijd speciaal voor Amanda uitgeroepen.'

Iedereen mag meedoen aan deze fashiondesign-wedstrijd, maar Bont voor Dieren richt zich speciaal op studenten van de belangrijkste Nederlandse modevakscholen en designacademies. Zij bepalen het kleedgedrag van toekomstige generaties. En bontvrij is superhip en here to stay! De eersteprijswinnaar wint een overnachting in modestad Antwerpen - inclusief bezoek aan het MoMU (het modemuseum) en een tongstrelend diervriendelijk diner.

Over Amanda: Amanda is 19 jaar, heeft maatje 36 en leeft in de Gouden Kooi. Crème, bling-bling, dat is haar ding. Houden de ontwerpers zich hieraan of krijgt Amanda een total make-over? Alles mag, zolang er maar geen dierenleed in de jasjes is verwerkt. En uiteindelijk heeft Amanda het laatste woord. Mag ze de Gouden Kooi uit om de winnende jasjes zelf te showen? Hou het in de gaten op www.bontvoordieren.nl.

----------
Planning:

1 augustus: sluitingsdatum inzending ontwerpen Medio augustus: bekendmaking winnende ontwerpen door Amanda (in De Gouden Kooi).

Links:
www.talpa.nl/degoudenkooi/homepage.html
www.bontvoordieren.nl.

----------



Ingezonden persbericht