Gemeente Maassluis

Bouwrijp maken Balkon-locatie gestart

Bouwrijp maken Balkon-locatie gestart Dit persbericht is door Rabo Vastgoed en de Maasdelta Groep verstuurd.

Wethouder A.G.M. Keijzer, Senior Projectmanager A. Vriend (Rabo Vastgoed) en Directeur Vastgoed ing. S.W. Verschoor (Maasdelta Groep) hebben vandaag het officiële startsein gegeven voor het bouwrijp maken van de nieuwbouwlocatie Het Balkon van Maassluis. Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Rabo Vastgoed, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis.

In opdracht van Maasdelta Groep en Rabo Vastgoed is KWS Infra gestart met het grondwerk, de aanleg van de riolering en de bouwwegen. Binnenkort brengen ook de nutsbedrijven hun kabels en leidingen aan ter plaatse van De Havenpoort, de eerste fase van Het Balkon van Maassluis. Volgens planning wordt de locatie in oktober bouwrijp opgeleverd. In het najaar start naar verwachting met de bouw van de 157 rijwoningen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen in De Havenpoort, waarvan op 11 mei jongstleden de verkoop is gestart.

De projectlocatie is een nu nog onontgonnen gebied van ongeveer twintig hectare groot, tussen de Delflandsedijk en de Nieuwe Waterweg. In het westen wordt het Balkon begrensd door het Sterrenbos dat op dezelfde as ligt als het winkelcentrum Koningshoek. Op deze bijzondere plek, zó dicht bij de natuur, worden in de komende vijf jaar circa duizend woningen gerealiseerd worden. Zowel huur- als koopwoningen in het lage, midden en hogere segment.

Het Balkon van Maassluis wordt in vier fasen gerealiseerd. De woontorens De Furie en De Elbe, samen goed voor 113 appartementen, gaan naar verwachting later dit jaar in verkoop. In 2008 worden de veertig huurwoningen in De Havenpoort aangeboden.