Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 29 mei 2007

CityCargo wint 1e prijs Derde Groene Bilderberg Conferentie

Vrachttram van CityCargo Amsterdam is meest duurzame project

Het plan van het Amsterdamse bedrijf CityCargo om de aanwezige traminfrastructuur in Amsterdam te gebruiken voor de distributie van goederen per vrachttram, is op 26 mei 2007 als meest duurzame project gekozen tijdens de Derde Groene Bilderberg Conferentie. De komst van de vrachttram zorgt niet alleen voor verbetering van de luchtkwaliteit, maar leidt ook tot betere doorstroming van het verkeer. Bovendien is het project CO2 ­neutraal.

De Groene Bilderberg Conferentie (GBC), georganiseerd door het Klimaat Innovatie en Implementatie Platform Wereldwijd (KIPWW), brengt ondernemers, beslissers en anderen met elkaar in contact rondom het thema Klimaat. De GBC selecteert effectieve projecten op het gebied van duurzame energie en energiebezuiniging en biedt hulp bij de realisatie van die projecten. Daarnaast streeft de GBC systeemveranderingen na in de maatschappij, opdat de samenleving werkelijk duurzaam wordt. Daartoe worden door de deelnemers geselecteerde projecten ondersteund, zoals de vrachttram van CityCargo, winnaar op de Derde Groene Bilderberg Conferentie.

CityCargo Amsterdam is in 2005 begonnen met het ontwikkelen van het plan voor de bevoorrading van de Amsterdamse binnenstad per vrachttram. Eind 2006 gaf de Amsterdamse gemeenteraad toestemming om een proefproject uit te voeren met de vrachttram in de stad. Na afronding van de Pilot op 3 april, is de proef met de vrachttram geëvalueerd. Deze evaluatie heeft geleid tot een positieve beoordeling. Omdat de resultaten van deze evaluatie hebben uitgewezen dat goederenvervoer per tram in Amsterdam haalbaar is, zijn de onderhandelingen over de concessie met de gemeente Amsterdam opgestart, om vervolgens in 2007 tot ontwikkeling en in 2008 tot realisatie over te gaan. De komst van de vrachttram zorgt niet alleen voor verbetering van de luchtkwaliteit, maar leidt ook tot betere doorstroming van het verkeer. CityCargo zorgt daarnaast met de bouw van een windmolen voor een klimaatneutrale energievoorziening van het gehele project.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor nadere informatie, niet ter publicatie:

CityCargo Amsterdam BV
Jupijn Haffmans
Tel. +31 (0)20 5727111 Mobiel: +31 (0)6 28247798
Website: www.citycargo.nl


---- --