Datum: 29 mei 2007

Leiden Experimenteren met paddo's loopt verkeerd af Het experimenteren met paddo's is een groep jongeren vrijdagavond 25 mei in de Leidse Hout slecht gevallen. Een 16 jarige jongen uit Leiden werd agressief en raakte volkomen van de wereld. Daarbij beet hij enkele van zijn vrienden. Ook toegesnelde agenten hadden de meeste moeite om de jongen voor zijn eigen en anders veiligheid onder controle te krijgen. Uiteindelijk kon hij per ambulance onder begeleiding van agenten worden overgebracht naar het LUMC waar hij op de afdeling intensive care werd opgenomen. Zaterdag kon hij het ziekenhuis weer verlaten. Het slachtoffer en de andere jongeren van 15 tot 18 jaar waren erg geschrokken van het voorval dat evengoed een slechtere afloop had kunnen hebben. De jongens hadden eerder die week het plan opgevat om paddo's te gaan proberen in het park omdat ze dat een goede omgeving leek. Ze lieten de Hawaiaanse paddo' s door een kennis van de vrienden kopen bij een smartshop in Leiden. Na (ondeskundig) gebruik ging het bij de Leidenaar mis. De politie heeft dit incident nog in onderzoek.

Alphen aan den Rijn Bedden uit bedrijf gestolen Tussen zaterdag 26 mei 18.15 uur en maandag 28 mei 03.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Eikenlaan. Nadat een roldeur was geforceerd wist men het pand te betreden en uit de showroom drie bedden en meerder bedonderdelen weg te nemen. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft een witte bestelbus bij een bushalte op de Eisenhowerlaan aangetroffen. De bestuurder van de bestelbus was kennelijk gevlucht toen gezien werd dat de beveiliger achter hem reed. In de bestelbus werd een deel van de buit teruggevonden. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844, team Alphen-Centrum.

Bodegraven Getuigen van mishandeling gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op donderdag 24 mei. Tussen 21.00 en 21.30 uur werden twee meisjes van 12 en 19 jaar uit Bodegraven op de Vrije Nesse ter hoogte van de Goudseweg door meerdere meisjes geslagen en geschopt. De groep ging er vandoor toen omstanders de vechtpartij zagen. De 19 jarige Bodegraafse raakte korte tijd bewusteloos. Het jongere meisje wist weg te rennen. Het onderzoek duurt nog voort. Getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Bodegraven-Reeuwijk.

--- einde berichten ---
---

Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --